Ako ste vegetarijanac ili jednostavno želite isprobati nešto novo, onda je pljeskavica od bulgura idealan izbor za vas. Priprema je vrlo jednostavna, a ujedno je i jako zdrava i ukusna
FINI RECEPT
Pljeskavica od bulgura odlična je za sve koji ne vole jesti meso
Sastojci:
Priprema:
Zakuhanu posoljenu vodu izlijte preko bulgura, poklopite i ostavite 20 minuta. Tikvicu i mrkvu naribajte, malo posolite i ostavite 10 minuta. Ocijedite višak vode iz bulgura pa pomiješajte s ocijeđenim tikvicama i mrkvom. Dodajte sitno sjeckani luk, protisnuti češnjak, brašno, krušne mrvice i jaja, te sve začinite solju, paprom, kurkumom i sjeckanim peršinom.
Sve dobro izmiješajte u kompaktnu smjesu. Oblikujte pljeskavice i uvaljajte ih u brašno sa svih strana. Pržite na zagrijanom ulju nekoliko minuta sa svake strane, dok ne dobiju smeđu boju. Izvadite na papirnate ubruse kako bi upio višak masnoće te poslužite s jogurtom i sezonskim salatama.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku