Recept za ovu poslasticu je savršen za ljude koji nikada nisu pekli kolače jer pogriješiti ne mogu. Cijela čokolada položi se na lisnato tijesto koje se potom nareže, isplete i stavi u pećnicu
Pletenica s čokoladom: Desert koji ne može biti jednostavniji
Sve što vam je potrebno su gotovo lisnato tijesto već razvaljano (ima ga svugdje i stoji manje od deset kuna), jedna čokolada, jaje i malo narezanih badema (može i bez njih ili ih zamijenite lješnjacima, komadićima čokolade itd.) Ovo je fantastičan recept za kolač koji je toliko jednostavan da jednostavniji ne može biti.
Postupak je lagan. Cijelu čokoladu smjestite u sredinu tijesta, potom uzmite nož i izrežite pa ispletite kako je prikazano niže u videu.
Kolač je gotov kad porumeni
Premažite jajetom, pospite nasjeckanim bademima i pecite na 200 stupnjeva oko 25 minuta.
Ova ideja odlična je i ako imate višak čokolade, a ne znate kamo s njom. Također, na jednak način možete napraviti kolač od, recimo oraha, lješnjaka, maka itd.
Na primjer, pomiješajte orahe sa šećerom i s malo mlijeka (toliko da poveže sastojke) pa stavite smjesu u sredinu tijesta, izrežite i ispletite (kao u slučaju pletenice sa čokoladom). Takav kolač na kraju možete preliti, recimo, javorovim sirupom.
Pogledajte kako napraviti ovaj odličan desert: