Za vas plešu Dinka Šabić i Dado Čavar, Plesni klub Los Mamberos. Uz plesanje salse lako ćete upoznati vedriju i opušteniju stranu života
Plešite i mršavite: 15. dan programa plesanja - salsa
Za vas plešu: Dinka Šabić i Dado Čavar
Plesni klub Los Mamberos
Osjećate li se zarobljeni u monotoniji svakodnevice te čeznete za nečim što bi u vama probudilo uspavani entuzijazam i strast za životom, možda ono što vam je potrebno pronađete upravo u salsi. Uz ovaj senzualan i zabavan ples otkrit ćete novu - vedriju i opušteniju stranu života, koja vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim.
- Upoznavanje i 'druženje' sa salsom najbolje je započeti zabavnom salsa sueltom (opuštenom salsom) - kaže Vladimir Semenčić, instruktor salse u plesnom klubu Los Mamberos.
Salsa suelta ne pleše se u paru - možete je plesati sami ili u liniji s više plesača. Najčešće je spontano inicira lider koji pokazuje određene korake i figure, dok ih ostali ponavljaju. To je, dakle, svojevrsna koreografija, gdje cijela veća ili manja grupa plesača prati instruktora, uživajući pritom u slušanju i praćenju ritma glazbe, objašnjava Vlado. Cilj ovakva treninga prvenstveno su zabava, opuštanje i uživanje u veseloj latino glazbi.
SLIKE:
1. KORAK: Zakoračite lijevom nogom unazad, lagano zaokrenete tijelo
2. KORAK: Zakoračite desnom nogom u mjestu i prebacite težinu na desnu nogu
3. KORAK: Vratite lijevu nogu u početni položaj, težina na prstima lijeve noge
4. KORAK: Kratko udarite prstima desne noge u mjestu
5. KORAK: Zakoračite desnom nogom nazad
6. KORAK: Zakoračite lijevom nogom u mjestu, težina na lijevoj
7. KORAK: Vratite desnu nogu u početni položaj, težina na prstima desne noge
8. KORAK: Vraćate se u početni položaj
JELOVNIK, 15. DAN
Preporučuje Sandra Marić, diplomirana nutricionistica, Multipower, Atlantic Trade
DORUČAK:
Zeleni čaj s limunom, 2 palačinke sa sirom
UŽINA:
Energetska zobena pločica. Naranča
RUČAK:
Juha od rajčice. Tjestenina mediterana: 80-100 g tjestenine, patlidžan nasjeckan na kockice dinstati na crvenom luku i maslinovom ulju, dodati pelate, sol, papar, češnjak, bosiljak, 1/2 dcl bijelog vina i posipati gotovo jelo s parmezanom
UŽINA:
Jabuka
VEČERA:
Par purećih hrenovki, senf, kiseli krastavci, tanka šnita kruha sa sjemenkama