Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Planirate kupiti vanjski bazen za dvorište? Evo što treba znati

Planirate kupiti vanjski bazen za dvorište? Evo što treba znati

Ponekad je razlika u cijeni između kvalitetnog i manje kvalitetnog bazena jako mala, stoga je uvijek bolje uzeti onaj koji je kvalitetom bolji. Ako će bazen biti namijenjen djeci, birajte one s manjom dubinom

VIDEO

Kupovina bazena zapravo je dugotrajna investicija, jer poanta je imati ga više ljeta. No zato treba paziti na njega te ga pravilno postaviti, a nakon ljeta oprati i spremiti te dobro zaštititi.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Policajci spasili uplašenu srnu iz bazena u Massachusettsu: 'Hej, bazen je zatvoren' 00:59

Cijena bazena uvelike ovisi o dubini bazena pa je potrebno obratiti pozornost na to. Prilikom odluke o dubini treba uzeti u obzir kome je namijenjen.

Ukoliko će bazen koristiti primarno djeca, birajte bazene manje dubine - do 80 cm. Naime, osim što su povoljniji, bit će bolji za veselu dječju igru te ujedno osvježenje odraslima.

Ukoliko će bazen primarno koristiti odrasle osobe preporučuje se dubina od minimalno 1 metra.

Pri kupovini bazena, također je važno uzeti u obzir materijale od kojih je bazen napravljen. Kvalitetni materijali poput čelika, aluminija ili debelih plastičnih stijenki osiguravaju dugotrajnost i otpornost na različite vremenske uvjete.

 

Za obitelji i rekreacijske svrhe, gdje bazen koriste i djeca i odrasli, preporučuje se dubina između 1 i 1,5 metara. Ova dubina omogućava ugodno plivanje i igru te je dovoljno sigurna za većinu onih koji koriste bazen. Djeca će uživati u plitkoj vodi, dok odrasli mogu bezbrižno plivati.

Cvijeće i grmovi koji privlače ptice, pčele i leptire u dvorište
Cvijeće i grmovi koji privlače ptice, pčele i leptire u dvorište

S druge strane, planirate li koristiti bazen za ozbiljno plivanje ili trening, preporučuje se dubina od najmanje 1,5 metara, a optimalno 2 metra. Ovo osigurava dovoljno prostora za pravilne plivačke pokrete i smanjuje rizik od ozljeda pri skokovima u vodu.

Za one koji vole skakati, preporučuje se bazen uz minimalnu dubinu od 2,5 do 3 metra, ovisno o visini skakaonice. Ovo je vrlo bitno za sigurnost skakača kako bi se izbjegle ozbiljne ozljede prilikom skokova.

Dubina bazena može utjecati na njegov izgled i praktičnost. Plitki bazeni mogu izgledati elegantnije u manjim prostorima, dok dublji bazeni pružaju veći osjećaj luksuza i udobnosti.

Također, različite dubine mogu stvoriti vizualno zanimljive zone unutar bazena, povećavajući njegov estetski dojam. Osim toga, manji bazeni često imaju ujednačenu dubinu kako bi se iskoristio prostor za plivanje i igru. Veći bazeni mogu imati različite dubine, s plitkim dijelovima za igru i dubljim dijelovima za plivanje.

Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto
Za predivno dvorište: 6 koraka do savršenog travnjaka na ljeto

 

Razmislite i o dodatnoj opremi poput filtera za vodu, pokrivača za bazen i stepenica koje posebno mogu biti korisne za djecu. Važno je naravno redovito održavati bazen kako bi se očuvala kvaliteta vode i dugotrajnost samog bazena. Čist i siguran bazen osigurava ugodno iskustvo za cijelu obitelj.

Pri razmatranju kupnje, treba razmisliti o prostoru - pravokutni bazeni često su idealni za duža, uža dvorišta i mogu biti savršeni za plivanje i ozbiljnije vježbanje.

Okrugli bazeni su odlični za manje prostore jer omogućuju maksimalno iskorištavanje površine i često su bolji za društvene aktivnosti, poput igara u vodi.

Ovalni bazeni nude kompromis između ovih dviju opcija, kombinirajući dužinu pravokutnih bazena s prostorom za igranje okruglih bazena.

Drugo, brzina i jednostavnost montaže također su važni faktori. Ako želite bazen koji se brzo postavlja i rastavlja, razmotrite bazene na napuhavanje ili one s jednostavnom metalnom konstrukcijom. Obično su jeftiniji i lakši za postavljanje, što ih čini idealnim za sezonsku upotrebu.

Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase
Vaš kutak za uživanje - savjeti za uređenje dvorišta ili terase

S druge strane, ako tražite trajnu opciju koja će stajati cijelu godinu, razmislite o bazenima s čvrstom konstrukcijom i kvalitetnijim materijalima, koji zahtijevaju malo više vremena za montažu, ali nude veću stabilnost i dugotrajnost.

Obratite pozornost na položaj Sunca tijekom dana - računajte da se bazeni, pogotovo oni manji od 4 metra, brzo zagrijavaju na suncu. Odluka je na vama - želite li topliju vodu ili ne i želite li biti izloženi suncu prilikom kupanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Trik za odabir prave veličine pri kupovini: Treba vam flomaster
BEZ IKAKVE MUKE

Trik za odabir prave veličine pri kupovini: Treba vam flomaster

Stručnjakinja za šoping, Kendra je na TikToku snimila svoju nogu i ruku u automobilu, na svakoj je imala malu oznaku napravljenu flomasterom, a ovim trikom nikad nije pogriješila veličinu