![Pitu od jabuka možete napraviti bez brašna i šećera, evo kako](https://img.24sata.hr/KRUmciAgRsGTV-jPlBOVsOHaKm0=/414x267/smart/media/images/2022-34/dreamstime-m-33641306.jpg)
Ovaj desert je vrlo jednostavno napraviti, a može se jesti topao i hladan. Ako jedete toplu pitu, tad na posluženi komad stavite kuglicu sladoleda od vanilije da se polako otapa ili malo grčkog jogurta
Lifestyle
Komentari 2Ovaj desert je vrlo jednostavno napraviti, a može se jesti topao i hladan. Ako jedete toplu pitu, tad na posluženi komad stavite kuglicu sladoleda od vanilije da se polako otapa ili malo grčkog jogurta
za kore:
za nadjev:
Pomiješajte sve sastojke za kore, a ako vam se učini da je tijesto previše mokro dodajte još malo zobenih pahuljica. Ukoliko bude previše suho, ubacite još malo vrhnja ili mlijeka. Nakon toga podijelite smjesu u dva dijela i stavite nakratko u hladnjak.
Dok se tijesto hladi napravite nadjev. Naribajte jabuke pa ih pomiješajte sa svim ostalim sastojcima. Imate li domaće jabuke, nemojte ih guliti, šteta je, jer kora sadrži mnoštvo zdravih sastojaka.
Polovicu tijesta rasporedite u nauljeni protvan (utisnite prstima). Na to rasporedite nadjev i poravnajte pa stavite drugi sloj tijesta tako da trgate male komadiće i lagano otiskujete u nadjev.
Pecite kolač na 170 stupnjeva 30 do 40 minuta. Gotov je kad dobije lijepu rumenu boju po rubovima.
Napomene: Ovu pitu možete jesti i toplu, a u tom slučaju na posluženi komad stavite kuglicu sladoleda od vanilije. Ukoliko izbjegavate rafinirani bijeli šećer, tad na kolač umjesto sladoleda stavite žličicu grčkog jogurta i malo javorovog sirupa.
Također, ako ne jedete med, zamijenite ga nekim drugim zaslađivačem, na primjer, agavinim sirupom.
Dio jabuka možete zamijeniti sa malo šljiva, okusima se odlično slažu.
POGLEDAJTE VIDEO: DOM IZ BAJKE SA SLAVICOM DE JONG
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+