![Pita od jabuka, badema i cimeta](https://img.24sata.hr/4YaJYg21XXl8J_qsTGo5u9qkjBk=/414x267/smart/media/images/2021-03/dreamstime-m-125145524.jpg)
Ovaj kolač savršen je desert nakon ručka, no može se jesti i kao međuobrok, uz toplu kavu ili čaj. Umjesto badema možete dodati grubo nasjeckane orahe, odlično idu uz jabuke
Lifestyle
Komentari 1Ovaj kolač savršen je desert nakon ručka, no može se jesti i kao međuobrok, uz toplu kavu ili čaj. Umjesto badema možete dodati grubo nasjeckane orahe, odlično idu uz jabuke
Svi sastojci za tijesto se umiješaju pa se se ostavi na hladnom sat vremena. Potom se podijeli u dva dijela i razvalja u veličinu protvana. Jabuke se ogule, izrežu na tanke ploške i izmiješaju sa šećerom, grožđicama, rumom, bademima i cimetom.
Prvi dio tijesta stavi se kratko peći pa se tek nakon toga stavlja nadjev, prekrije se drugim dijelom tijesta, premaže jajetom i stavi u pećnicu. Pecite oko pola sata na 180 do 200 stupnjeva, dok tijesto ne dobije lijepu, blago zlatnu boju. Na kraju pospite šećerom.
Prijedlog: Tijesto koje se stavlja na jabuke možete izrezati na trakice i ispreplesti, izgledat će predivno.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+