Pirova kaša se lako probavlja pa je idealna hrana za doručak | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Pirova kaša se lako probavlja pa je idealna hrana za doručak

Pirova kaša se lako probavlja pa je idealna hrana za doručak

Ako trebate prijedlog za lagani doručak koji će koristiti probavi, dobar izbor je i pirova kaša. Pirove pahuljice dobra su alternativa klasičnima, a možete ih kombinirati na sličan način

VIDEO

Pir je jedna od najstarijih žitarica, a poznata je po tome što joj zrno nalikuje na zrno pšenice. Lako je probavljiva i dobro utječe na probavu. Pirove pahuljice odlična su alternativa klasičnim pahuljicama s puno šećera, pa ih možete jesti uz orašaste plodove i voće za doručak, a kašu zasladiti žlicom meda ili datuljama. 

POGLEDAJTE VIDEO: prirodni jastuci od ljuskica pira, heljde...

Pokretanje videa...

Obitelj Bakal izražuje jastuke od prirodnih materijala 03:48

Osim što obiluje vlaknima, pa potiče kvalitetnu probavu, te smanjuje rizik od srčanog udara i dijabetesa tip 2, pir je i vrlo bogat proteinima i mineralima te antioksidansima. Ukratko, dobar je izbor za vegetarijance, ili ako želite povećati unos biljne hrane, a da ne riskirate manjak proteina. 

Također, osigurat će dobre količine cinka, magnezija i niacina. Cink je vrlo važan za zdravlje imunosnog sustava i zacjeljenje rana, ali i za razgradnju ugljikohidrata. Magnezij je potreban za snažne kosti, zdravlje srca, mišića, živčanog sustava i imuniteta, dok niacin, zajedno s ostalim vitaminima B skupine, pomaže u pretvorbi hrane u energiju. Također, važan je za zdravlje kose, kože i očiju.

Jedna od prednosti doručka s pirovom kašom je i brza i jednostavna priprema.

Đakovački paprenjaci s pirovim brašnom i orasima pripremaju se od vremena srednjeg vijeka
Đakovački paprenjaci s pirovim brašnom i orasima  pripremaju se od vremena srednjeg vijeka

Sastojci:

2 šalice pirovih pahuljica pripremite  4 šalice vode, 1 žličica cimeta, 1 narezana jabuka, 1 žličica grožđica, 1 žličica meda, 6 badema i sok polovice limuna. 

Priprema:

Pirovu kašu razmutite u vodi pa ju zakuhajte, uz stalno miješanje. Dodati med i cimet još malo prokuhajte, ukupno 5 do 10 minuta. Narežite jabuku na komadiće, pa u dodajte oko 3 do 4 minute prije kraja kuhanja. Nasjeckajte bademe i  posipajte  po gotovoj kaši, pa istisnite po njoj limunov sok. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO

Ima 102 godine i otkrila je tajnu dugovječnosti: Evo što nikad ne jede, a tu je i njen jelovnik
NJEGUJE TRI ZDRAVE NAVIKE

Ima 102 godine i otkrila je tajnu dugovječnosti: Evo što nikad ne jede, a tu je i njen jelovnik

Tajna njezine dugovječnosti je puno tjelovježbe i pesketarijanska prehrana, ali postoje i još neke stvari za koje ona tvrdi da su joj produljile život, a nemaju veze sa zdravim načinom života
Ovo su najdvoličniji horoskopski znakovi: Ništa im ne vjerujte!
JEDAN ČOVJEK - DVA LICA

Ovo su najdvoličniji horoskopski znakovi: Ništa im ne vjerujte!

Ovim znakovima je jako teško biti otvoren i iskren s ljudima oko sebe. Oni jednostavno tako funkcioniraju - navikli su dobiti što žele laganjem i manipuliranjem i drugačije ne znaju