Tu su recepti za aromatično pile koje se peče na ananasu, zatim kebab od pilećih zabataka, a imate priliku kušati i pile u kosher soli i bjelanjcima te pileći rižoto u kokosu
Piletina kakvu nikada u životu niste jeli: Top 4 odlična recepta
1. Aromatično pečeno pile
U prvom receptu u glavnoj ulozi, nakon pileta, je - ananas. Izrežite ga kako je pokazano niže u videu, ugurajte u pile i poklopite sa drugim dijelom.
Ostatak ananasa isjeckajte pa pomiješajte s jednim avokadom i sa četvrtinom šalice (od 2,4 dcl) crvenog luka. Ubacite sjeckanu ljutu papričicu, sok od pola limete i pomiješajte. To će biti prilog.
Napravite umak kojim ćete premazati pile prije pečenja:
U tavu dodajte četvrtinu šalice soja sosa, trećinu šalice smeđeg šećera, žlicu paste od češnjaka i žlicu paste od đumbira. Neka malo prokuha, a potom uzmite kist i premažite meso. Pecite ga 45 minuta na 180 stupnjeva i poslužite.
2. Kebab od pilećih zabataka
Marinadu za otkošteno meso zabatka napravite od šalice grčkog jogurta, soka dva limuna, žlice kumina, žlice za'atara (mješavina začina), žlice dimljene mljevene paprike, pola žlice kajenskog papra i sol po ukusu. Meso ubacite u marinadu da se dobro stopi pa stavite u hladnjak na sat vremena.
Zatim uzimajte komade i slažite na šiljasti stalak, jednu na drugu. Stalak napravite kao u videu - uzmite štapić za ražnjiće i sa tupom stranim ga stavite u pola crvenog luka. Kada sve poslažete, na vrh stavite drugu polovicu luka. Pecite u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva. Kada se ispeče, izrežite na trakice i poslužite uz pogačice i prilog po izboru.
3. Pile u kosher soli i bjelanjcima
U duboki lonac stavite 4 šalice vode, žlicu maslinovog ulja, žlicu soli, žlicu krupnije usitnjenog bibera, sok pola limuna (ubacite i ostatak od limuna), cijelu glavicu češnjaka (neočišćenu od ljuske), dvije žlice aceta balsamica, dva lovorova lista - prokuhajte i sklonite sa štednjaka. U to stavite cijelo pile, poklopite i ostavite da se marinira najmanje četiri sata.
U međuvremenu pripremite mješavinu sedam šalica kosher soli i deset bjelanjaka pa pola smjese ravnomjerno rasporedite po dnu protvana. Na to stavite pile pa u njega ugurajte pola limuna, dvije grančice zmijske trave (estragon) i dvije grančice timijana.
Na kraju mu zavežite noge špagom, prekrijte ga ostatkom mješavine soli i bjelanjaka (utisnite rukama) te stavite peći - sat i deset minuta na 180 stupnjeva. Izvadite, ostavite par minuta da se ohladi pa razbijte i uklonite koru te poslužite.
4. Piletina u kokosu
U lonac stavite vodu iz mladog kokosa, prokuhajte pa vratite u kokosovu koru. U to ubacite četvrtinu šalice riže, četvrtinu šalice sjeckanog luka, oko 100 g otkoštenog i nasjeckanog mesa zabatka, pola žlice curryja, sol i biber pa dobro promiješajte.
Poklopite komadićem kokosa koji ste ranije uklonili, omotajte aluminijskom folijom i stavite peći sat i 40 minuta na 220 stupnjeva. Uklonite foliju i poslužite.
Pogledajte u videu kako sve to napraviti:
4 Unconventional Chicken Recipes to Shock Your Guests4 unconventional chicken recipes to shock your guests.🍴
Objavljuje Tastemade u Petak, 14. lipnja 2019.