Ako volite jesti piletinu, ali vam je već dosta jesti je u stalno istom obliku, isprobajte ove pileće pljeskavice s kaduljom i češnjakom koje mogu izvrsno ići uz kuhano povrće kao zdrav obrok
Pileće pljeskavice s češnjakom
Ovaj recept je za ukupno šest porcija, a ukupno vrijeme koje vam treba za pripremu ovog jela je jedan sat.
POGLEDAJTE VIDEO: Radi zdrave pločice bez šećera
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 4 žlice krute masti za kuhanje
- 1/4 šalica luka, sjeckanog
- 4 češnja češnjaka, sjeckanog
- 3 žlice svježe kadulje, nasjeckane
- 1 žličica morske soli
- 1 kg mljevenog pilećeg mesa
- 1 žlica i 1/4 šalice kokosovog brašna, odvojeno
Priprema:
Zagrijte jednu žlicu masti u tavi na srednje jakoj vatri. Kad je otopljena, dodajte luk i uz miješanje kuhajte par minuta. Dodajte češnjak i kadulju te nastavite kuhati miješajući dok ne postanu mirisni i ne porumene, ali ne i izgore (još nekoliko minuta). Maknite posudu s vatre i pustite da se smjesa ohladi nekoliko minuta.
Dok to čekate, stavite kokosovo brašno na tanjur. Kad je smjesa češnjaka i kadulje samo topla i više nije vruća, u nju dodajte mljevenu piletinu, kokosovo brašno i morsku sol. Dobro promiješajte i oblikujte 12-14 okruglica, te lagano ih uvaljajte u drugo kokosovo brašno.
Ponovno zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte još masti ako u tavi nije ništa ostalo. Pecite pljeskavice u serijama 10-15 minuta sa svake strane, dok ne postanu zlatno smeđe i potpuno pečene. Naizmjenično se mogu peći u pećnici oko 25 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva, piše Health Benefits times.