Obavijesti

Lifestyle

Komentari 6

Pijte ovaj sok svaki dan: Čisti organizam i tijelu daje energiju

Pijte ovaj sok svaki dan: Čisti organizam i tijelu daje energiju

Napravite napitak koji djeluje kao prirodni pročitač organizma, posebno nakon masnih i obilnih obroka, i doprinijet će zdravim razinama masnoća u krvi

VIDEO

Domaći napitak od celera i limun smatra se jednim od najefikasnijih prirodnih lijekova za snižavanje masnoća i čišćenje organizma, posebno nakon obilnih obroka. Ta kombinacija posebno dobro djeluje na regulaciju razine triglicerida, skupine masnoća koja je, uz visoki kolesterol, najzaslužnija za pojavu srčanih bolesti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Ovi znakovi javljaju se i do mjesec dana prije infarkta

Pokretanje videa...

Simptomi srčanog udara 00:32

Naime, trigliceridi su glavni izvor energije za organizam i važni su za zdravlje. No, kad unosimo previše kalorija u odnosu na potrebe, tijelo ih pretvara u zalihe koje skladišti u masnim stanicama. Kad razina triglicerida prijeđe dopuštene granice, to povećava rizik od srčanog i moždanog udara. Visoka razina triglicerida može biti odgovorna i za upalu gušterače, odnosno pankreatitis, pa je važno voditi računa o toj vrijednosti. 

Jedan od načina da ju kontrolirate je terapija lijekovima, koju će vam kod povišene masnoće prepisati liječnik, no prije toga će vam vjerojatno predložiti promjenu prehrane i preporučiti namirnice koje djeluju kao čistači organizma. Upravo trigliceridi često brzo reagiraju na promjenu prehrane, pa vrijedi iskušati recept za napitak od limuna i celera. 

Sastojci: 400 g celera (korijen i list), 1 kg limuna, 2 litre vode. 

Priprema: Dobro operite listove celera i oljuštite korijen, pa ga također operite. Korijen treba izribati na sitno. Operite limun, pa ga oljuštite nožićem za guljenje krumpira, kako biste uklonili i bijelu membranu koja omotava plod ispod kore. U veći lonac stavite 2 litre vode, dodajte naribani celer i listove te limunovu koru i kuhajte na jačoj vatri. Kad zavrije, smanjite vatru i kuhajte još oko 20 minuta. Potom smjesu poklopite i ostavite da se hladi barem 6 sati, najbolje preko noći.

Odstranite bijelu koru s limuna i izmiksajte ih. Vodu s prokuhanim celerom i limunovom korom procijedite, pa u to dodajte  limunov sok. Još jednom procijedite smjesu i prelijte ju u sterilizirane  staklene flaše ili tegle. Odložiti napitak na hladno mesto, najbolje u hladnjak. Pijte po malu čašicu nakon glavnog jela. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 6

VIDEO