![Pesto umak napravite sami, a osim ribi i tjestenini dodajte ga krumpiru, salatama i juhama](https://img.24sata.hr/8csZ_p3aAH04la3TtIKOPu10Vs0=/414x267/smart/media/images/2023-27/dizajn-bez-naslova-2023-07-06t160831-421.png)
Uz malo mašte osnovni pesto Genovese umak, koji čine bosiljak, pinjoli, češnjak, začini i maslinovo ulje, možete pripremiti u više različitih verzija i tako osigurati različite okuse iste hrane
Lifestyle
Komentari 0Uz malo mašte osnovni pesto Genovese umak, koji čine bosiljak, pinjoli, češnjak, začini i maslinovo ulje, možete pripremiti u više različitih verzija i tako osigurati različite okuse iste hrane
Komad mesa sa žara, riba od koje ste skuhali juhu, salate od povrća i feta sira, tjestenina s umakom od rajčice, ili sendvič sa šunkom i povrćem: Dovoljno im je dodati žličicu zelenog pesta, pa da okusima zadovolje i najzahtjevnije nepce. Pesto je originalni naziv za okusima bogati umak na bazi bosiljka, češnjaka, pinjola i maslinovog ulja, koji izvorno dolazi iz Italije. Ta prva verzija dobila je naziv pesto Genovese, no kako se umak širio Italijom, a kasnije i svijetom, dobio je niz drugih dodataka i varijacija, tako da su mogućnosti da jelo oplemenite okusima zaista brojne.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+