U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjecanki timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinskom mješavinom začinite komad mesa...
Pečeni svinjski vrat s povrćem i finim aromatičnim začinima
Sastojci:
- 1 i 1/2 kg svinjskog vrata
- žlica crvenog papra
- žlica zelenog papra
- 1/2 žličice mljevenog crnog papra
- žlica gorušice
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice suncokretovog ulja
- žlica zrna kima
- timijan
- limunova korica
- 2 žlice soli
- 2 mrkve
- 500 g krumpira
- majčina dušica
Priprema:
U mužaru zgnječite zeleni papar, kim i gorušicu. Dodajte sjecanki timijan, ribanu koricu limuna, mljeveni papar i sol. Začinskom mješavinom začinite komad mesa, premažite maslinovim uljem, omotajte ga kuharskim koncem i zapecite na zagrijanom ulju sa svih strana.
Stavite ga u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite poklopljeno oko jedan sat. Za to vrijeme u blago posoljenoj vodi kuhajte 15 minuta ogujene ploške krumpira i mrkvu. Ocijedite i dodajte u zdjelu s mesom, začinite majčinom dušicom i crvenim paprom, te pecite otklopljeno na 200°C još 30 minuta.
Savjet:
Pomiješajte po tri žlice vina i ulja, četiri zgnječena češnja češnjaka, žlicu senfa, 2 usitnjena lovorova lista te po pola žličice soli i žličice papra. U pripremljenoj marinadi ostavite meso nekoliko sati prije pečenja.