![Recept dana: Pripremite fini pečeni patlidžan na azijski način](https://img.24sata.hr/-FWr2Oyxp6eQJCcD_yIKaSRwRKY=/414x267/smart/media/images/2024-25/121755971-l-normal-none-1.jpg)
Kriške patlidžana premažite miso mješavinom i pecite ispod grilla u pećnici dok ne poprime smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute. Poslužite toplo, posuto sezamom i mladim lukom
Lifestyle
Komentari 1Kriške patlidžana premažite miso mješavinom i pecite ispod grilla u pećnici dok ne poprime smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute. Poslužite toplo, posuto sezamom i mladim lukom
Ovaj prilog idealan je za četiri osobe, a priprema će trajati 40 do 50 minuta.
1 žličica sjemenki sezama, 750 g patlidžana, 2 žlice maslinova ulja, trećina šalice miso paste - svijetle, 1 svježi đumbir, 1 žlica sezamova ulja, 1 žlica meda, 1 žlica vode, 2 žličice rižina octa, 1 žličica chilli paste, 1 mladi luk
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sjemenke sezama tostirajte u suhoj neprianjajućoj tavi, na srednjoj vatri. Potrebno je 7-8 minuta da zamirišu. Pripazite da ne zagore. Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva. Patlidžan narežite na kriške debljine oko 1 cm te s obje strane premažite maslinovim uljem. Kriške patlidžana posložite na lim obložen papirom za pečenje, tako da se ne preklapaju.
Pecite dok patlidžan ne omekša, oko 18 minuta, s tim da na pola vremena pečenja preokrenete patlidžane. Pečene kriške patlidžana pustite da se 10-ak minuta hlade na rešetki. U zdjelici dobro izmiješajte miso, naribani svježi đumbir, sezamovo ulje, med, vodu, rižin ocat i čili pastu. U pećnici uključite grill opciju. Kriške patlidžana premažite miso mješavinom i pecite ispod grilla u pećnici dok ne poprime lijepu smećkastu boju i lijepo ne zamirišu - oko 4 minute. Poslužite toplo, posuto sjemenkama sezama i nasjeckanim mladim lukom.