Meso patišona je bijelo-zeleno, kremasto i čvrsto, te slatkastog okusa. Odličan je u salatama i satarašima, kao i za pohanje, ali i za kiseljenje. Može stajati tri tjedna
Patišon se bere u kolovozu, ima gotovo sve vitamine grupe B
Patišon ima oblik spljoštenog diska naziva se i “UFO-bundeva”. Može biti teška od 200 do 300 grama. Okusom podsjeća na tikvice (zucchini) i krastavce, pa se može spravljati i na iste načine.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sadrži gotovo sve vitamine grupe B, vitamin E i karotin. Sije se u svibnju na razmak oko 50 cm, a bere se već tri mjeseca nakon sijanja, najbolje kad potpuno pobijeli. Za konzumaciju, mladi plodovi ne moraju biti oguljeni jer je koža još mekana, a sjeme nije izraženo, piše Agroklub.
Meso patišona je bijelo-zeleno, kremasto i čvrsto, te slatkastog okusa. Odličan je u salatama i satarašima, kao i za pohanje, ali i za kiseljenje. Može stajati tri tjedna.