Pastirska pita ukusno je i zasitno jelo koje će vas oduševiti punoćom okusa. Isprobajte recept i pripremite ovo tradicionalno jelo koje je omiljeno u Velikoj Britaniji
Pastirska pita s nadjevom od cvjetače prepuna je finih okusa
broj osoba: 4
priprema: 60 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
650-700 g krte govedine, srednje velika glava cvjetače, 1 luk, 2 češnja češnjaka, 1 žličica maslinova ulja, 240 g šampinjona, sol, papar, 2 žlice maslinova ulja, 180 ml paste od rajčice,125 ml vode, 280 g kuhanoga graha
Priprema:
U lonac stavite cvjetaču i prekrijte je vodom. Neka se kuha dok ne proključa, a onda nastavite kuhati na srednje jakoj vatri 10 minuta. Pećnicu zagrijte na 190 stupnjeva. U multipraktiku usitnite luk i češnjak. Zagrijte žličicu maslinova ulja, dodajte luk i češnjak, gljive i govedinu. Posolite i popaprite. Kuhajte dok govedina ne poprimi smeđu boju, odnosno 5-10 minuta. U posudi pomiješajte pastu od rajčice i vodu te dodajte u lonac s govedinom. Dodajte i kajenski papar. Ocijedite cvjetaču, vratite je u lonac i dodajte 2 žlice maslinova ulja, sol i papar te grah. Štapnim mikserom izmiksajte. Prebacite smjesu govedine u posudu za pečenje. Na vrh dodajte smjesu s cvjetačom. Pecite 20-30 minuta.