Cheesesteak popularan je u SAD-u te se radi o stapanju sira i najboljeg dijela govedine. Slično jelo možete pripremiti s gljivom mliječnicom i mozzarellom
Paprike punjene mozzarellom i steakom za laganu i finu večeru
Popularni američki Cheesesteak ne treba biti samo u kruhu. Varijacija s paprikama lagani je proljetni zalogaj koji ćete obožavati, piše Women's Health.
POGLEDAJTE VIDEO: Recept za kruh bez kvasca
Pokretanje videa...
Za pripremu i kuhanje trebat će vam 40 minuta, a sastojci su dovoljni za 6-8 ljudi.
Sastojci:
5 paprika (prepolovljenih napola i očišćenih)
4 žličice maslinova ulja
Četvrtina šalice majoneze
Žličica senfa
Pola žličice češnjaka u prahu
Pola kile ramsteka ili mesa po želji
250 g gljiva mliječnica
Crveni luk
Pola šalice mozzarelle
Svježi sjeckani peršin
Sol i papar
Priprema: Zagrijte pećnicu na 220°C. Na obloženi lim za pečenje stavite prepolovljene paprike s jednom žličicom maslinova ulja i pecite 12 do 15 minuta dok ne omekšaju. U velikoj zdjeli umutite majonezu, senf, češnjak u prahu i četvrtinu žličice papra. Zagrijte tavu s dvije žličice maslinova ulja i začinite odrezak solju i paprom. Pecite ga par minuta sa svake strane. Prebacite meso na dasku i narežite na manje komadiće. Na tavu s preostalom žličicom ulja dodajte prethodno narezane gljive i luk i pecite oko 4 minute. Povrće i nasjeckano meso pomiješajte s majonezom i senfom. Smjesu ubacite u polovice paprika i poklopite mozzarellom. Pecite dok se sir ne otopi. Po želji pospite nasjeckanim peršinom prije posluživanja.