Uz britansku inovaciju Poachets, vrećice koje nalikuju na one za čaj, jaja će se svaki put lijepo ispoširati, bez nereda, razdvojenog bjelanjka i nezadovoljne kuharice
Pametno kuhanje: Poširano jaje svaki put će biti savršeno
Bezbroj bezuspješnih pokušaja kuhanja poširanog jajeta, od izuma Britanca Howarda Golda, postat će uspješnica već iz prvog puta. Mozgajući godinu dana za trgovinu kuhinjske opreme Lakeland kako savršeno poširati jaje i isfrustriran tradicionalnom metodom, došao je do izuma vrećice koja nalikuje gigantskoj vrećici za čaj. Tvrdi da je potpuno otporna na temperaturu i vodu te da se u njoj jaje kuha u svom savršenom obliku.
Vrećica se najprije postavi u manju čašu, jaje se izlije u nju te s vrećicom stavi u ključalu vodu. Vrh vrećice je otvoren, a za razliku od dosadašnjih pomagala za poširanje jajeta, ovo nije načinjeno od sintetičkih materijala. Nakon šest minuta, jaje je poširano i skuhano. Vadi se rupičastom žlicom, odlaže na tanjur kako bi se jaje ocijedilo, a potom samo istrese na tanjur. Pakiranje od 20 Poachetsa koštaju 25 kuna i mogu se naručiti preko stranice lakeland.co.uk.
U galeriji pogledajte video kako uz Poachets napraviti savršeno poširano jaje.