Ovakve palačinke još niste jeli pa bi bilo vrijeme da svojem nepcu priuštite taj užitak. Maslac od badema možete napraviti sami, a postupak ne može biti jednostavniji
Palačinke s mascarponeom, maslacem od badema i kavom
Sastojci:
- 200 g glatkog brašna
- 1 i 1/2 žlica instant cappuccina
- 3 dl mlijeka
- dl mineralne vode
- 2 jaja, žlica šećera
- vanilin šećer
- prstohvat soli
- 125 g mascarponea
- 2 žlice maslaca od badema
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 2 žlice smeđeg šećera
- naranča
- listići badema
Priprema:
Pjenasto umutite jaja sa šećerom i vanilijom. Dodajte mlijeko i postupno miješajući uspite brašno i cappuccino. Umiješajte mineralnu te ispecite. Izmiksajte maslac od badema, mascarpone, kiselo vrhnje i šećer. Palačinkama obložite premazane keramičke posude, nadjenite ih kremom, utisnite ploške očišćenih naranča, pospite listićima badema i kratko zapecite u pećnici.
Maslac od badema napravite sami:
Stavite do šalice badema (a postupak je jednak i s drugim orašastim plodovima) u mikser, kratko pulsirajte, pa isključite uređaj da se ne pregrije. Nakon usitnjavanja i veći komadi će se pretvoriti u prah, pa u suhe grudice. Za nešto manje od deset minuta počet će ispuštati ulja, a to će usporiti okretaje sjeckalice blendera. Kako biste pojednostavili i ubrzali daljnje miksanje, možete dodati žlicu kokosova ulja ili nekog ulja drugog neutralnijeg okusa.