Palačinke su svima omiljeni obrok jer su brze i jednostavne za pripremu, a uvijek su ukusne. U ovoj voćnoj verziji iznenadit ćete se mekom teksturom i slatkoćom bez šećera
Palačinke bez šećera sočnije su i aromatičnije od onih klasičnih
Kad treba klincima spremiti nešto na brzinu ili baš se vam jede slatki brzi zalogaj, iskušajte ovaj recept za nježne i mekane palačinke od banane i zobenog brašna.
POGLEDAJTE VIDEO: Male tajne za savršene palačinke
Pokretanje videa...
Priprema vam neće oduzeti puno vremena, a možete ih jesti bez grižnje savjeti jer ne sadrže konzumni bijeli šećer ni bijelo brašno.
Sastojci:
- 2 banane
- 1 jaje
- 2 - 3 dl bademovog mlijeka
- korice od 2 naranče
- 1 vrećica arome vanilije
- 150 - 200 g zobenog brašna
- kokosovo ulje
Priprema: Banane štapnim mikserom izmiksajte u glatku smjesu. Jaja umutite sa malo mlijeka i dodajte bananama te ručno umutite ostale sastojke. Kombinirajte količine dok ne dobijete gustu smjesu.
Tavu za palačinke kistom premažite kokosovim uljem, zagrijte i na vruće izlijevajte smjesu tako da ostane mjesta između palačinkica. Pecite sa svake strane oko dvije minute. Poslužiti tople uz željene kombinacije, a u ovom slučaju sa sirupom od datulja i svježim jagodama.