Želite li ugodno iznenaditi svoja nepca, dajte si truda i pripremite filetirana pačja prsa s karameliziranim kestenom, pireom od jabuka i meda, slaninom...
Pačja prsa s karameliziranim kestenom, slaninom i mlincima
Sastojci:
200 g pačjih prsa, 10 g slanine, 100 g mlinaca od kestena, sol, papar, ulje, 8 g meda od kestena; pire: 100 g jabuka, žličica meda, limunov sok; 10 g svježih aronija, žličica meda, narančin sok, rakija od aronije, šećer; karamelizirani kesteni: 8 g kestena, šećer, žličica meda
Priprema:
Pačja prsa filetirajte, razrežite, lagano potucite i začinite. Na prsa stavite slaninu i mlince. Zarolajte i stavite u foliju. Kuhajte 18 minuta na 100°C pa izvadite iz folije te premažite medom od kestena i zapecite na 180°C još 5 minuta. Jabuke narežite na kockice te skuhajte s medom i limunom. Propasirajte ih te vratite na laganu vatru i kuhajte do željene gustoće. Aroniju operite i stavite kuhati s narančinim sokom, šećerom i medom.
Kad aronija omekša, propasirajte je i stavite na vatru. Dodajte rakije od aronije i kuhajte da alkohol ispari. Kestene narezane kore ispecite na tavi. Pečene kestene ogulite. Šećer karamelizirajte s medom. Pečene kestene uvaljajte u karamel od šećera i meda te ih ostavite da se ohlade.
Recept je pripremio Ivan Knezić Prigorec iz Termi Jezerčica.