Od dodataka najčešće ide zelena salata, krastavci i neki fini umak. Danas imamo puno varijacija pa tako u cheeseburger možemo staviti više pljeskavica i sira
Ovo je tajna kako pripremiti savršeni cheeseburger, ali danas neka vas počasti prijatelj
Njegovo ime je nastalo spajanjem riječi “cheese” (sir) i “hamburger”. Od mesa najčešće se bira 100% mljevena junetina, a od sira mozzarella, gorgonzola, pepper jack ili chedar.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Od dodataka najčešće ide zelena salata, krastavci i neki fini umak. Danas imamo puno varijacija pa tako u cheeseburger možemo staviti više pljeskavica i sira. Od dodataka popularni su pesto umak, tartufi, Jalapeño paprike, slanina, razni umaci. Neki su se čak okušali i u pripremi ribljih verzija.
Tajna savršenog cheeseburgera je u kvalitetnom mesu i siru, a sve ostalo su samo nijanse. Upravo zato važno je znati kako savršeno kombinirati te dvije presudne namirnice i stvoriti najbolji sendvič. Kako bi postigli savršeni spoj, razmislite o tome da napravite dvije tanje pljeskavice, a zatim jednu pospete sirom i preklopite je drugom. Savršena mala loptica koju ćete spljoštiti u oblik pljeskavice postati će kremasta iznutra, a okus mesa postati još bolji. Prije pečenja umotajte sve skupa u finu slaninu, a zatim vam ne preostaje ništa drugo nego uživati.