![Ove mini pite s višnjama bez glutena vrlo lagano je napraviti](https://img.24sata.hr/khV7QuJCJ3_47pLTqfj07SthX2g=/414x267/smart/media/images/2021-42/dreamstime-m-193478975.jpg)
Ova slasna čokoladna pita savršena je poslastica za sve ljude koji iz nekog razloga ne smiju ili ne žele jesti gluten. Priprema je vrlo jednostavna i prigodna za početnike
Lifestyle
Komentari 1Ova slasna čokoladna pita savršena je poslastica za sve ljude koji iz nekog razloga ne smiju ili ne žele jesti gluten. Priprema je vrlo jednostavna i prigodna za početnike
Sastojci: (za četiri do pet mini pita)
Za prhko tijesto:
Nadjev:
Priprema:
Za prhko tijesto, u posudu stavite prosijano brašno, kakao, malo soli i sodu bikarbonu te maslac i zdrobite zajedno da dobije izgled krupice. Potom dodajte šećer i jaje i umijesite glatko tijesto. Bitno je da maslac bude hladan.
Tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite kratko u hladnjaku (kako se radi o bezglutenskom tijestu nije potrebno držati u hladnjaku jedan sat, kao što je potrebno s pšeničnim brašnom). Upalite pećnicu na 180°C stupnjeva.
Izvadite tijesto, razvaljajte ga i utisnite u silikonske kalupe za mini pite. Ostavite malo tijesta kako biste ukrasili pite nakon što stavite nadjev.
Prije nego stavite u pećnicu lagano vilicom izbodite tijesto. Pecite 10-tak minuta. Za to vrijeme pripremite nadjev od višanja. Višnje (smrznute ili višnje iz kompota) promiješajte s brašnom, vanilin šećerom i šećerom.
Mini pite punite nadjevom a preostalo tijesto razvaljajte pa izrežite tanke trakice i stavite na pite. Pecite 30 minuta. Nakon što su pite pečene ostavite ih da se ohlade pa ih izvadite iz kalupa. Posipajte šećerom u prahu i uživajte u finim zalogajima.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+