Drvene štapiće za ražnjiće namočite vodom pa naizmjence nabodite ploške mariniranog krumpira i slanine. Posložite ih na lim i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju
RECEPT
Ovakve ražnjiće još niste jeli - od krumpira, slanine i čilija
Sastojci:
- 8-10 manjih krumpira
- 15 ploški slanine
- krupno mljeveni papar
- 3-4 žlice maslinova ulja
- sol
- mljeveni čili
- bosiljak
- timijan
- peršinov list
Priprema:
Krumpir dobro operite i očistite koru kuhinjskom četkom te ga narežite na ploške. Stavite ih u posoljenu vodu i kad zavrije, kuhajte oko 15 minuta. U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje sa solju, paprom, čilijem, sjeckanim bosiljkom i timijanom. Ocijeđeni krumpir premažite pripremljenom mješavinom.
Zagrijte pećnicu na 200°C. Lim obložite papirom za pečenje. Drvene štapiće za ražnjiće namočite vodom pa naizmjence nabodite ploške mariniranog krumpira i slanine. Posložite ih na lim i pecite oko 20 minuta, dok ne omekšaju. Ukrasite peršinovim listom i poslužite.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku