Za ovaj desert će vam trebati kadaif tijesto, tvrdi sir - parmezan, maslac, mlijeko, neslane pistacije, šećer i voda. Priprema je vrlo jednostavna, a okus božanstven
Ovaj desert morate isprobati! Kunefe je turska poslastica od sira koja oduševljava okusom
Količina navedenih sastojaka idealna je za četiri osobe, a za pripremu će vam trebati oko sat vremena.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
700 g kadaif tijesta, 200 g parmezana, 2 šalice maslaca, 0,5 šalice kravljeg mlijeka, 3 žlice pistacija, 2 šalice šećera, 2 šalice vode
Priprema:
U srednje velikom loncu stavite kuhati šećer i vodu za sirup. Miješajte dok se šećer topi. Kad se prokuha, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Usitnite u blenderu ili nožem kadaif tijesto na sitne komade. U tavi otopite maslac i dodajte mu usitnjen kadaif. Pecite neprestano miješajući.
Dodajte mlijeko i miješajte dok tijesto ne upije svu tekućinu. Maknite ga s vatre. U posudu za pite stavite pola količine tijesta i čvrsto ga pritisnite. Po tijestu rasporedite sir pa i njega dobro pritisnite. Po siru stavite preostali dio tijesta i posipajte pistacijama. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Preko vrućega kunefea prelijte hladan sirup i pustite da ga upije.