Obavijesti

Lifestyle

Komentari 11

Ova super jela sa tjesteninom i sirom mogu 'čekati' zamrznuta

Ova super jela sa tjesteninom i sirom mogu 'čekati' zamrznuta
7

Zamrzavanje nije rezervirano samo za grašak, mahune, panirane osliće i velike komade mesa - postoji čitav niz namirnica koje možemo zamrznuti, a među njima su i sir i tjestenina koji uglavnom čine ova jela

Svaki zaposleni roditelj koji i kuha zna cijeniti namirnice i jela koja se mogu unaprijed pripremiti i zamrznuti, a sve što ide u ova jela može smrznuto stajati nekoliko dana.

Zato ova jela možete pripremiti ranije kad imate dovoljno vremena i samo odmrznuti i podgrijati (u mikrovalnoj ili u pećnici).

Ziti tjestenina sa pečenom piletinom i parmezanom

Sastojci (za 6 porcija):

  • Ziti tjestenina (500 g)
  • 2 pakiranja očišćenih pilećih prsa
  • umak od rajčice od, pasat (705 g)
  • 2 šalice Mozzarella sira (200 g)
  • 1 šalica parmezana (110 g)
  • 1/4 šalice svježeg bosiljka (10 g)
  • sol i papar, po želji

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. Skuhajte tjesteninu i ocijedite je.
Pileća prsa narežite na kockice i malo ih dinstajte na ulju. Dodajte umak od rajčice, pa već skuhanu tjesteninu i miješajte dok se tjestenina ne poveže sa umakom.

Polovicu tjestenine s umakom izlijte u podmazani lim za pečenje (22x33 cm). Ravnomjerno ju pospite sa 1 šalicom (100 g) Mozzarelle, 1/2 šalice (55 g) parmezana i s polovicom nasjeckanog bosiljka koji ste pripremili. Preostalu polovicu umaka i tjestenine rasporedite ravnomjerno na vrhu. Pospite sa preostalim sirom i bosiljkom.
Pecite 20 minuta, izvadite i odmah pospite sa parmezanom i sa svježim bosiljkom.

Burek od krumpira i junetine: Jelo koje nikoga ne razočarava
Burek od krumpira i junetine: Jelo koje nikoga ne razočarava

Pečeni krumpir sa sirom i slaninom

Sastojci (za 12 porcija):

  • 6 krumpira
  • maslinovo ulje
  • sol i papar, po želji
  • 10 kriški kuhane slanine (hamburgera), narezane
  • 3 šalice kiselog vrhnja (690 g)
  • 4 šalice nasjeckanog cheddar sira (400 g)
  • glavica luka

Priprema: 

Cijele krumpire stavite na lim za pečenje i sa vilicom probušite rupice sa svake strane 
Krumpir premažite maslinovim uljem, te pospite sa soli i paprom.
Pecite na 220°C 45 minuta.
Izvadite krumpir iz pećnice i ostavite da se ohladi. Narežite ga na ploške, na komade širine oko 2 i pol cm.
Polovicu krumpira položite na dno pleha za pečenje (prethodno premazanog uljem) dimenzija oko 23 x 33 cm.
Pospite sa komadima slanine, premažite s kiselim vrhnjem i pospite s pola pripremljenog sira.
Ponovite sve za drugi sloj.
Pecite skupa 20 minuta na malo manjoj temperaturi (oko 180°C), ili dok sir ne dobije zlatno smeđu boju.
Pospite sa vlascem.

Britanski chef: Za savršeni pire krumpir slijedite ova tri koraka
Britanski chef: Za savršeni pire krumpir slijedite ova tri koraka

Lazanje sa Alfredo piletinom i brokulom

Sastojci (za 6 osoba):

4 žlice maslaca
1 i pol žlica češnjaka, mljevenog
2 i pol šalice vrhnja za kuhanje (600 g)
Pola žličice crnog papra
3/4 šalice naribanog parmezana (85 g)

ZA LAZANJE

9 ploča lazanje tjestenine, skuhane
1 pečeno pile, nasjeckano
2 šalice brokule (500 g), nasjeckane
2 šalice Mozzarelle (230 g)

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 190°C. 
U tavi rastopite maslac. Dodajte češnjak, vrhnje i papar. Stalno miješajte dok ne uzavrije, pa smanjite i nastavite kuhati na laganoj vatri.
Dodajte parmezan i nastavite miješati dok se umak ne zgusne.
Na dno pleha za pečenje stavite umak (veliku žlicu) i 3 skuhane ploče lazanja. Dodajte nasjeckanu pečenu piletinu, brokulu i Mozzarellu. Dodajte još umaka i ponovite sve za još jedan sloj. Na vrh zadnjeg sloja izlijte preostali umak i Mozzarellu.
Pokrijte folijom i pecite još 30 minuta. Skinite foliju i pecite još 15 minuta, dok sir ne porumeni.

Originalne recepte možete pogledati na Tasty.co.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:40


 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11
Evo što točno znači ako često sanjate nekoga tko je preminuo
NIJE UGODNO

Evo što točno znači ako često sanjate nekoga tko je preminuo

Snovi se često smatraju mostom između naše podsvijesti i duhovnog svijeta. Ponovno povezivanje, makar samo kroz snove, podsjeća nas da voljeni koje smo izgubili nikada doista ne nestaju
Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. studenog: Jarci su napeti, a Rakovi žive punim plućima
EVO ŠTO SU ZVIJEZDE ZAKUHALE

Dnevni horoskop za ponedjeljak 18. studenog: Jarci su napeti, a Rakovi žive punim plućima

Pročitajte dnevni horoskop za petak 18. studenog i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje