Iskoristite sezonu neodoljivih trešanja i razveselite obitelj ovim fantastičnim kolačem. Nije kompliciran za pripremu pa je odličan i za početnike u kuhinji
RECEPT
Osvježavajući puding-kolač s trešnjama lagano je napraviti
Sastojci:
- 20 g brašna
- 90 g mljevenih tostiranih lješnjaka
- 5 g škrobnog brašna
- 125 g šećera
- prstohvat soli
- 8 žumanjka
- 310 ml slatkog vrhnja
- 600 g trešanja
- šećer u prahu za posipavanje
Priprema:
Korak 1: Lješnjake prepecite u tavi bez masnoće, oljuštite kožicu i izmiksajte u električnoj sjeckalici. Umutite žumanjke sa šećerom, dodajte brašno, škrob i sol, zalijte s vrhnjem i sve dobro izmiješajte.
Korak 2: Na kraju umiješajte i lješnjake. Nakon što je smjesa odstajala u hladnjaku dva do tri sata, zagrijte pećnicu na 135°C. Premažite odgovarajuću posudu za pečenje maslacem.
Korak 3: Trešnje prerežite na pola i izvadite koštice. Rasporedite ih po dnu kalupa, pa preko njih izlijte pripremljenu smjesu. Stavite u pećnicu i pecite oko 45 minuta. Ohladite i obilno pospite šećerom u prahu.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku