Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Vožnja skelom, biciklijada i posveta konja u čast sv. Bartola

Vožnja skelom, biciklijada i posveta konja u čast sv. Bartola
7

Pitomi kraj uz Savu velika je inspiracija, a narod ljubazan i susretljiv. Nije bilo samo do biciklijade, jer prva stanica je bila u Konjičkom centru Miklin

VIDEO

Stotinjak biciklista okupilo se prošle nedjelje na "Bartolovskoj biciklijadi za male i velike". Bio je to Dan općine Orle, u blizini Zagreba, ali i njihova zaštitnika sv. Bartola. Pitomi kraj uz Savu velika je inspiracija, a narod ljubazan i susretljiv. Nije bilo samo do biciklijade, jer prva stanica je bila u Konjičkom centru Miklin.

Isprobali smo tamo sjajne uratke lokalnih OPG-ova, a rijetko doručak može biti bolji od domaćeg sira i vrhnja, špeka i sira, a našla se u blizini i pokoja plemenita kapljica.

- Ovo je za nas važan dan, a drago nam je da su s konjima došli i naši prijatelji iz okolnih gradova, ne samo ovi u blizini - rekao nam je Ivan Miklin.

Gospođe su bile u nošnjama, bilo ih je vruće za gledati, no ponosno su se držale, izdržale do kraja, a misa je bila središnji događaj, kao i posveta konja. Vožnja uz Savu je sjajan doživljaj, kao i vožnja skelom do Oborova i nazad.

U samome mjestu, u velikom šatoru, bila je i centralna proslava velikog dana za Općinu Orle. Gulaš se kuhao od ranog jutra, a u ranim poslijepodnevnim satima bio je taman. Gotovo nitko se nije zadržao na jednom tanjuru, kuhari su se zaista iskazali. Bio je tu i bend, živa muzika u tim prigodama dođe kao šlag na tortu. No staro i mlado, biciklisti, jahači i pješaci, svi su prošle nedjelje bili kao jedan.

Njima ne treba kombajn: Naši konji najbolje će 'izbiti' žito
Njima ne treba kombajn: Naši konji najbolje će 'izbiti' žito

- Bilo je stvarno lijepo, zadovoljni smo kako je ispalo i ove godine. Trudimo se svake godine da se svi zajedno dobro zabavimo - rekla nam je Sanja Cesarec, pročelnica Općine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Dnevni horoskop za petak 13. rujna: Jarci će biti pronicljivi, a Ribe se boriti za više slobode
ČEKAJU LI VAS PROMJENE?

Dnevni horoskop za petak 13. rujna: Jarci će biti pronicljivi, a Ribe se boriti za više slobode

Pročitajte dnevni horoskop za petak 13. rujna i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje