Zdravlje nije u broju kilograma nego u opsegu struka, a jesti treba cjelovite žitarice, orašaste plodove, voće, povrće, maslinovo ulje i ribu
Oprah obožava dijetu za vitak struk slavnog dr.Oza
Zdravlje nije u broju kilograma nego u opsegu struka, tvrdi dr. Mehmet Oz, čest gost u “Oprah showu”. S liječnikom Michaelom Rozenom napisao je knjigu “Vi na dijeti” (You: On a Diet), koju Oprah Winfrey neprestano preporučuje. Nakon sedmodnevne dijete poželjno je još tjedan dana hraniti se prema sličnom principu, a zatim birati zdrave namirnice. To su cjelovite žitarice, orašasti plodovi, voće, povrće, nemasno meso, maslinovo ulje i riba. Svaki tjedan dobro je uzeti i deset žlica kuhanog umaka od rajčice. Strogo su zabranjena hidrogenizirana i djelomično hidrogenizirana ulja (još se nazivaju ulje za prženje), bijelo brašno i šećer.Doručak je obvezan zato što ubrzava metabolizam i olakšava mršavljenje. Protiv želje za slatkim borite se grickanjem jabuka, mrkve i orašastih plodova. Također, vrlo je važno i redovito vježbanje. Svakog dana trebalo bi hodati barem pola sata, a poželjno je i istezati se ( primjerice, joga ili pilates) te 30 minuta na tjedan dizati utege.
SUBOTA: DORUČAK: cjelovite žitarice s visokim udjelom vlakana, 1/2 šalice sojina mlijeka obogaćenog kalcijem, voće
RUČAK: Cezarova salata, piletina na žaru, niskokalorični umak
VEČERA: pečena riba, miješano povrće na pari, sok od rajčice
1. MEĐUOBROK: dva kivija
2. MEĐUOBROK: kruška, niskokalorični jogurt
NEDJELJA: DORUČAK: frape od ananasa i banane sa sojinim prahom RUČAK: juha od rajčice s lećom, komadići mrkve i celera
VEČERA: zelena salata, pečene pileće trakice
1.MEĐUOBROK: naranča
2.MEĐUOBROK: nezačinjene kokice, gazirana voda
PONEDJELJAK: DORUČAK: doručak, zobena kaša, 1/2 šalice nemasnog mlijeka, voće
RUČAK: porcija zelene salate, 120 grama ribe
VEČERA: tofu i ljuti grah u umaku od rajčice, smeđa riža
1.MEĐUOBROK: niskokalorični jogurt s bobičastim voćem
2.MEĐUOBROK: Nezačinjene kokice, gazirana voda
UTORAK: DORUČAK: omlet od triju bjelanjaka, miješano povrće
RUČAK: juha od povrća, salata od rajčice i zelene salate
VEČERA: vege pizza od integralnog brašna, sok od grejpa
1. MEĐUOBROK: pečena jabuka s cimetom
2. MEĐUOBROK: 30 grama sirovih badema
SRIJEDA: DORUČAK: cjelovite žitarice s visokim udjelom vlakana
RUČAK: porcija zelene salate, 120 grama ribe
VEČERA: piletina na žaru, pirjana rajčica, gazirana voda
1. MEĐUOBROK: šljiva
2. MEĐUOBROK: niskokalorični jogurt s bobičastim voćem
ČETVRTAK: DORUČAK: zobena kaša, 1/2 šalice nemasnog mlijeka, voće
RUČAK: vegetarijanska pljeskavica s pecivom od cjelovitog brašna, salata od špinata
VEČERA: pečeni losos s đumbirom, smeđa riža, gazirana voda
1. MEĐUOBROK: nezačinjene kokice, gazirana voda
2. MEĐUOBROK: pečena jabuka
PETAK: DORUČAK: kajgana od dvaju jaja, kobasica od puretine
RUČAK: porcija zelene salate, 120 grama pečene puretine
VEČERA: pasta primavera, sok od grožđa
1.MEĐUOBROK: frape od niskokaloričnog jogurta i jagoda
2.MEĐUOBROK: 1/2 šalice pahuljica od cjelovitih žitarica