Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Omekšajte kožu kod kuće nakon nakon mora pilingom i uljem

Omekšajte kožu kod kuće nakon nakon mora pilingom i uljem
2

Kožu na moru isušuje kombinacija vjetra, soli i sunca, pa ona gubi vlagu i treba joj njege. Kad odlučite da je vrijeme za povratak u normalu, prvi je korak dobra hidratacija iznutra

VIDEO

Povratak u svakodnevnu rutinu nakon godišnjeg odmora provedenog na moru svake godine donosi neka "negativna" iznenađenja. Nakon opuštenog sunčanja i brčkanja u slanoj ili kloriranoj vodi, blago oštećenje kose je neizbježno, a primijetit ćemo i da nam je koža nešto grublja.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Terapija puževima 01:08

Uvijek se prvo iznenadimo izgledom vlastitih peta koje lako postanu grube bosog hoda, a zatim nije teško osjetiti da koži cijeloga tijela nedostaje hidratacije. Kožu na moru isušuje kombinacija vjetra, soli i sunca, pa ona gubi vlagu i treba joj njege. Kad odlučite da je vrijeme za povratak u normalu, prvi je korak dobra hidratacija iznutra, kroz pijenje vode te konzumaciju voća i povrća bogatog vodom.

Pretty girl in white coat wipes face with towel after shower

Kožu hidratizirajte nakon tuširanja, a kad se perete, izbjegavajte uživanje ispod vruće vode koja također isušuje. Tijekom tuširanja napravite blagi piling koji će ukloniti mrtve stanice kože. Možete pomiješati maslinovo ulje sa šećerom ili zrncima kave i lagano ga utrljati po tijelu kružnim pokretima. Piling napravite jednom do dva puta tjedno, kad za tim osjetite potrebu. Maslinovo ulje puno je vitamina i minerala koji će obogatiti kožu. Nakon tuširanja, dok je koža još vlažna, nahranite je dodatno mazanjem hidratantnom kremom ili uljem.

Maska od krastavaca i jogurta ohladit će kožu nakon sunčanja
Maska od krastavaca i jogurta ohladit će kožu nakon sunčanja

Sa stopalima je ipak malo teže izaći na kraj jer bose noge na plaži mogu razviti čvrsti sloj grube kože. Kako biste uredili stopala kod kuće, prvo ih namočite u lavoru tople vode s nekoliko žlica morske soli. Ako imate izrazito grubu kožu, dodajte malo octa u vodu - on će je dodatno omekšati. Na stopalima zatim možete koristiti isti piling kao i za ostatak tijela, a "prave radove" odradite plovućcem ili rašpom za stopala. Uklonite mrtvu kožu i zatim stopala namažite gustom kremom za hidrataciju. Možete obuti i čarape koje će zadržati vlagu na stopalima. Ako vam pete još nisu meke kako biste htjeli, ponovite ovaj postupak od dva do tri puta tjedno i izbjegavajte hodanje bosi.

storyeditor/2024-08-20/208169275_l_normal_none.jpg

U slučaju da vam pete nisu uređene, a hitno vam trebaju lijepa stopala, postoji brzinsko rješenje koje će vas spasiti na neko vrijeme. Pomiješajte glicerin i alkohol te prođite po gruboj i ispucaloj koži. Ona će biti kao nova, a stopala će vam u otvorenim cipelama izgledati odlično. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO