Azijske juhe prepune su okusa i začina te bez problema mogu biti i samostalni obrok ukoliko vam se jede nešto na žlicu, što neće preteško pasti na želudac
Okusi Azije: Napravite finu juhu s povrćem i kineskim rezancima
broj osoba: 6
priprema: 15 minuta
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
1,8 l kvalitetnog povrtnog temeljca, 5 cm svježeg naribanog đumbira, 1 crvena čili papričica, 6 komada nasjeckanog mladog luka, 1,5 žličica kineske mješavine 5 začina, 1 žlica šećera, 1 žlica sweet chili umaka, 1 žlica sojina umaka, 150 g shiitake gljiva, 50 g kineskih rezanaca za juhu s jajima, 1 pak choi, sok od ½ limete, svežanj korijandera
Priprema:
Ulijte temeljac u veliku posudu i pustite da zavrije. Dodajte đumbir, čili, mladi luk, kinesku mješavinu začina, šećer, sweet chili umak i sojin umak te smanjite vatru pa pustite da ključa oko 5 minuta. Dodajte gljive i tjesteninu te pustite da vrije još 3-4 minute, dok se rezanci ne skuhaju. Umiješajte pak choi i sok od limete, kušajte te dodajte soli i drugih začina prema ukusu. Pustite da vrije još 2 minute. Poslužite u zdjelicama, posuto sjeckanim korijanderom. Korijander možete zamijeniti peršinom.