Obavijesti

Lifestyle

Komentari 72

Okruglice od sira odličan su dodatak novogodišnjoj noći

Okruglice od sira odličan su dodatak novogodišnjoj noći
4

Okruglice od sira kao stvorene su za zabave jer se lako pripremaju, a još brže nestaju sa stola - poslužite ih nabodene na čačkalice u kombinaciji sa umacima

Princes-okruglice od sira

Sastojci: 2 dl mlijeka, 25 g maslaca, sol, papar, 100 g prosijanog brašna, 3 jaja, 100 g ementalera, jaje za premazivanje

Priprema: Stavite mlijeko i maslac u posudu, posolite, popaprite pa pustite da provrije. Uspite brašno te miješajte na laganoj vatri dok se tijesto ne počne odvajati od posude i kuhače. Maknite s vatre pa dodajte jedno po jedno jaje, dobro miješajući poslije svakog. Polovinu sira sitno nasjeckajte, a drugi dio naribajte i umiješajte u tijesto. Stavite tijesto u platnenu vrećicu za kreme s metalnim umetkom promjera jedan centimetar pa istiskujte krafnice na lim za pečenje obložen papirom. Premažite ih razmućenim jajetom i pospite nasjeckanim ementalerom. Stavite u umjereno zagrijanu pećnicu i pecite 15 minuta. Tijekom pečenja krafnice će narasti. Poslužite ih tople.

Pečene okruglice od špinata i sira

Sastojci: 300 g smrznutog špinata, 5 jaja, veća glavica luka, 5 kriški starog kruha, 2 žlice maslinova ulja, žlica začinskog bilja, 1/2 šalice otopljenog maslaca, 1/2 šalice parmezana, češnjak u prahu, sol, papar

Priprema: Stari kruh narežite na komadiće i zalijte ga s četiri dl prokuhane slane vode u koju ste dodali maslinovo ulje sa žlicom začinskog bilja. Pustite da se kruh namoči i upije tekućinu. Ocijedite špinat te umiješajte namočenom kruhu. Dodajte sitno sjeckani luk, umućena jaja, parmezan, češnjak u prahu, sol, papar i otopljeni maslac. Promiješajte smjesu i oblikujte kuglice. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka, a ako je prerijetka, zgusnite je krušnim mrvicama. Posložite ih na lim obložen papirom za pečenje i silikonskim kistom premažite svaku kuglicu s malo maslinova ulja. Pecite na 180°C oko 20 minuta. 

Okruglice od sira, pistacija i oraha

Sastojci: 100 g svježeg kravljeg sira, 60 g mozzarelle, 150 g ovčjeg sira, 50 g nasjeckanih pistacija, 50 g oraha, manja čili papričica, češanj češnjaka, žlica nasjeckanog vlasca, žličica sušenog bosiljka

Priprema: Grubo nasjeckajte pistacije i orahe. Svježi kravlji sir pomiješajte s naribanim sirom i mozzarellom. Smjesi dodajte sitno sjeckani češnjak, vlasac, čili papričicu, sušeni bosiljak i sol. Dodajte pola količine oraha i pistacija, promiješajte pa oblikujte rukama loptice. Uvaljajte loptice u preostali dio narezanih pistacija i oraha. Posložite ih na poslužavnik ili u ukrasne papirnate košarice te stavite na hladno mjesto. Desetak minuta prije posluživanja izvadite ih na sobnu temperaturu.

Punjene loptice 

Sastojci: Smjesa: Veće pakiranje sirnog namaza, šalica naribanog sira, žlica senfa, žličica worcestershirea, morska sol, mljeveni papar; ostalo: 5 manjih cherry rajčica, 6 bobica crnoga grožđa, 5 crnih maslina, šalica pistacija

Priprema: Izmiješajte sastojke za smjesu i ostavite u hladnjaku sat, dva. Nasjeckajte pistacije i prepržite ih na tavi oko sedam minuta. Uzmite žlicu smjese. Malo je razvaljajte. Napunite po jednom rajčicom, bobicom grožđa ili maslinom i oblikujte kuglice. Uvaljajte ih u prepržene pistacije ili ostatak naribanog sira. Vratite kuglice u hladnjak i izvadite neposredno prije posluživanja.

Recepti preuzeti iz gastromagazina Skuhatćute. Potražite ga svake subote uz 24sata za samo 1,99 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 72