Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Okruglice od prosa napravljene kao da iz luksuznog restorana

Okruglice od prosa napravljene kao da iz luksuznog restorana

Proso je žitarica koju su ljudi jeli još u antičkoj Indiji 4500 godina pr. Kr., a danas je poznato da je bogata mineralima kao što su fosfor i magnezij, ali i B vitaminom. Evo načina kako ju uvesti u kuhinju...

Prije više od 6.ooo godina ljudi su jeli proso, čak su vjerovali da ih štiti od zlih duhova i vještica, a danas, u modernoj kuhinji, najčešće ga susrećemo kao dio žitarica koje se koriste u pripremi beskvasnog kruha

Ali ove okruglice od prosa se jednostavno moraju probati...

Sastojci:

  • žlica mljevenih sjemenki lana
  • 3 šalice (od 2 dl) prosa
  • 200 g mladog špinata
  • 3 češnja češnjaka
  • kora 1 limuna
  • prstohvat soli
  • 1/2 žličice papra i 1/2 žličice muškatnog oraščića
  • kugla mozzarelle
  • 1b dl mlijeka
  • žlica mljevenog lana
  • 3 dl krušnih mrvica
  • 3 žlice parmezana
  • žličica češnjaka u prahu
  • žlica mljevene crvene paprike
  • žličica sušenog origana
  • 1/2 žličice soli i 1/2 žličice papra

Priprema:

  • Namočite žlicu mljevenih sjemenki lana u tri žlice mlake vode.
  • Promiješajte i ostavite 10 minuta dok ne postane želatinozno.
  • Skuhajte proso prema uputama na pakiranju pa ga pomiješajte s nasjeckanim špinatom, protisnutim češnjakom, korom limuna, solju, paprom, muškatnim oraščićem i naribanom mozzarellom.
  • Zatim umiješajte smjesu s lanom i oblikujte kuglice.
  • Složite ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje i stavite u hladnjak na pola sata ili zamrzivač na 5 minuta.
  • Pomiješajte mlijeko s mljevenim lanom, a na tanjur uspite krušne mrvice koje ste pomiješali s parmezanom, češnjakom u prahu, mljevenom paprikom, solju, paprom i origanom.
  • Izvadite kuglice i kratko ih umočite u mlijeko, zatim u krušne mrvice i vratite na lim za pečenje. Pecite od 20 do 25 minuta na 205°C.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4