Nakon ručka svoje najmilije razveselite ukusnim quicheom od poriluka i pancete. U njemu može uživati cijela obitelj, a osim što je ukusan, on je i poprilično zasitan
Oduševite ukućane i pripremite quiche od poriluka i pancete
Jelo je predviđeno za četvero ljudi, a priprema traje oko 90 minuta.
POGLEDAJTE VIDEO (Suzy Josipović Redžepagić):
Pokretanje videa...
Sastojci:
- 250 g pšeničnog bijelog brašna
- 250 g poriluka
- 100 g punomasne goude
- 120 g maslaca
- 100 g pancete
- 2 dl vrhnja za kuhanje
- žlica kiselog vrhnja (10% masti)
- 4 jaja
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema:
Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće. Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesite glatko tijesto. Ostavite ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljajte u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude.
Vilicom nabodite tijesto. Na tijesto najprije pospite nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir te stavite u zagrijanu pećnicu da se malo prosuši. Nakon toga preko pite prelijte smjesu od 3 umućena jaja, vrhnja (netučenog), soli i papra. Po površini možete posuti još malo poriluka. Pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.