Otkrit ćete i kako da kora od jabuka zadrži lijepu crvenu boju nakon pripreme kolača i izgleda kao buket crvenih ruža. Recept je lagan i odličan za početnike
Oduševite goste: Tart od jabuka koje izgledaju kao mnoštvo ruža
Ann Reardon je na svojem blogu How To Cook That napisala kako joj je jedan od najvećih izazova s kojima se suočila u ovom receptu bilo kako zadržati crvenu boju jabuke jer se ona nakon grijanja pretvara u smeđu. Otkrila je kako.
Pogledajte u videu kako napraviti ovu predivnu pitu od jabuka i zadržati crvenu boju kore nakon pripreme.
Sastojci i priprema korak po korak:
Tijesto
Sastojci: 250 g običnog brašna, 125 g maslaca, 100 g šećera, 60 g usitnjenih pekan oraha, a može i običnih, 1 jaje.
Postupak: Utrljajte maslac u brašno, dodajte orahe i šećer pa jaje. Razvaljajte tijesto tanko i ispecite tako da bude hrskavo.
Premaz od pekmeza
Sastojci: 80 g pekmeza (vrsta po želji), 1 žlica vode.
Postupak: Otopiti na toploj tavi sa četkicom premazati preko tijesta.
Krema
Sastojci: 200 ml mlijeka, 4 žumanjka, 40 g šećera, 15 g kukuruznog brašna, 100 ml vrhnja, vanilije po želji.
Postupak: Umutiti zajedno žumanjke, šećer i kukuruzni škrob te malo mlijeka. Zagrijati preostalo mlijeko dok ne provrije pa u njega polako ulijevati tu smjesu i miješati dok se ne zgusne. Potom umiješati vrhnje i vaniliju.
Ruže od crvenih jabuka
Sastojci: 16 crvenih jabuka, 125 ml svježeg soka od naranče, 105 g šećera, 110 g rastopljenog maslaca.
Postupak: Narežite jabuke kao u videu pa ih stavite u posudu sa smjesom soka od naranče i maslaca - neka se namaču deset minuta pa ih poslažite na kolač kao u videu.