Obavijesti

Lifestyle

Komentari 35

Odlični trikovi: Ne trebate više snagatore za otvoriti staklenke

Odlični trikovi: Ne trebate više snagatore za otvoriti staklenke

Mnogi se muče s otvaranjem staklenki, što može biti iritantno ako ste gladni, a od omiljene hrane vas dijeli tvrdoglavi poklopac. Donosimo nekoliko praktičnih rješenja tog problema

Svaki od savjeta ne uključuje nikakve posebne pripreme ni alat, a za neke od pokušaja ne treba vam čak ni ono što inače imate na raspolaganju u kuhinji.

1. Koristite suhu krpu

Obična kuhinjska krpa može biti dobar pomoćnik u otvaranju staklenke. Stavite je na poklopac, čvrsto uhvatite i okrenete. Staklenku držite rukom koja vam nije dominantna, a poklopac s krpom okrećite dominantnom rukom. Dakako, poželjno je zahvat obaviti iznad sudopera ili stola kako biste površinu lakše očistili u slučaju naglog otvaranja i prolijevanja sadržaja.

2. Uzmite kuhinjske rukavice

Obične gumene rukavice za čišćenje pomoći će vam u povećanju trenja između staklenke i ruke. Staklenku obuhvatite rukom u rukavici pa ćete imati čvršći hvat, a time je i vjerojatnost da ćete otvoriti poklopac bez teškoća puno veća.

Trik kako otvoriti staklenku na kojoj se poklopac jako zalijepio
Trik kako otvoriti staklenku na kojoj se poklopac  jako zalijepio

3. Stavite staklenku u toplu vodu

Staklenku stavite u veću zdjelu i napunite je toplom vodom ili stavite u sudoper i pustite da po njoj teče topla voda. Važno je da voda dopire do dijela gdje se poklopac spaja sa staklenkom. Ostavite tako stajati oko minutu, a zatim obrišite poklopac i jednostavno ga otvorite bez problema. Postoji i mogućnost da staklenku ostavite u posudi s toplom vodom, ali tako da je dno okrenuto prema gore, a poklopac je potopljen u vodi. Vrijedi isto - nakon minutu izvadite i obrišite te otvorite.

Dreamstime

4. Omotajte gumicu oko poklopca

Običnu plastičnu gumicu omotajte oko poklopca toliko da bude čvrsta. Ako je veća gumica, omotajte je nekoliko puta. Važno je da dobro stegne poklopac. Koristite snažniju ruku i okrenite poklopac kako biste ga otvorili.

Željko Hladika/PIXSELL

5. Omotajte poklopac folijom

Običnu foliju za umatanje hrane ili plastičnu vrećicu omotajte oko poklopca staklenke. Stavite je preko poklopca i pritisnite dok se nije dobro uhvatila, a zatim okrenite.

Dreamstime

6. Pritisnite sredinu

Kako biste otklonili otpor poklopca, nekoliko puta ga dobro pritisnite u sredini. To bi trebalo pomoći da se olabavi, a onda ga treba samo okrenuti i otvoriti.

7. Koristite nož ili vilicu

Metoda otvaranja koja jamči uspjeh podrazumijeva i korištenje noža ili vilice. Rub noža treba ugurati između staklenke i poklopca te malo pridignuti kako bi se opustio pritisak. Poklopac se potom okreće i otvara bez teškoća.

Vruća staklenka štiti zimnicu od kvarenja
Vruća staklenka štiti zimnicu od kvarenja

8. Okrenite i udarite

Držite staklenku pod kutem od 45 stupnjeva okrenutu dnom prema gore u jednoj ruci, dok snažnijom rukom čvrsto udarite dno staklenke. Postupak ponavljajte sve dok ne čujete "klik" koji označava da se poklopac opustio.

9. Koristite fen

Vrući zrak iz fena uperenog u poklopac staklenke trebao bi pomoći da se metal raširi i time popusti pritisak. Dovoljno je 30 sekundi, a zatim uz pomoć ručnika kako se ne biste opekli otvorite staklenku.

10. Udarite nožem

Drškom noža za mazanje lagano udarite u rub poklopca s gornje strane te ponovite postupak nekoliko puta. I to je to, pritisak je popustio i staklenka bi se trebala otvoriti.

Mirisi jagode u staklenkama: Marmelade, kompoti, sirupi...
Mirisi jagode u staklenkama: Marmelade, kompoti, sirupi...

PRAVA NOĆNA MORA: Nitko ne želi biti u vezi s ovim horoskopskim znakom

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 35