Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Odlična lepinja s češnjakom i peršinom koju rado jedu u Indiji

Odlična lepinja s češnjakom i peršinom koju rado jedu u Indiji

Radi se o vrsti kruha koji u Indiji zovu - naan. Priprema se od dizanog tijesta, peče na vrućoj tavi bez ulja i na kraju prelije otopljenim maslacom u koji se ranije stavio nasjeckani češnjak

Sastojci:

*za 6 komada

  • 240 g brašna
  • 60 g grčkog jogurta
  • 100 g maslaca 
  • 125 ml mlake vode
  • žličica šećera
  • pola žličice soli
  • 1 vrećica suhog kvasca
  • 4 češnja češnjaka
  • malo sjeckanog peršina

Postupak:

Najprije pomiješajte kvasac sa šećerom i vodom, neka odstoji 15-ak minuta. Maslac rastopite u tavi pa dodajte nasjeckani češnjak. U kvasac potom dodajte dvije žlice maslaca s češnjakom i sve ostale sastojke osim peršina. Zamijesite tijesto i ostavite ga neka se diže na toplom mjestu pola sata. 

Vintage keksići s komadićima čokolade - tope se u ustima
Vintage keksići s komadićima čokolade - tope se u ustima

Tijesto nakon toga premijesite i podijelite na šest dijelova od kojih oblikujte loptice. Ostavite neka se diže još 15 minuta. Svaki komad razvaljajte na debljinu nekih pola centimetra. Potom ostavite neka stoji još 15 minuta.

Zagrijte tavu da bude vruća (bez dodavanja ulja) i pecite lepinje dvije do tri minute sa svake strane. Kad su gotove, premažite ih otopljenim maslacem i češnjakom i pospite sjeckanim peršinom, prenosi Atma.

Pogledajte u videu kako to napraviti:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3