Sve što vam treba za ovaj recept su pileća prsa, češnjak, luk, avokado, brašno, limunov sok, konzerva kukuruza, kajenski papar, ulje, tortilje, sol, papar, čili po želji, svježi korijander ili peršin
Odlična ideja za ručak: Ljetni tacosi s piletinom i avokadom
Količina sastojaka idealna je za cijelu obitelj, a priprema ovih tacosa će trajati samo pola sata.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Sastojci:
pileća prsa, 2 režnja češnjaka, luk, avokado, 3 žlice brašna, 4 žlice limunova soka, konzerva kukuruza, prstohvat kajenskog papra, ulje, tortilje, sol, papar, čili po želji, svježi korijander ili peršin
Priprema:
U posudi pomiješajte limunov sok s malo soli, dodajte piletinu koju ste narezali na komade, pa spremite u hladnjak na najmanje sat vremena. U blender ubacite češnjak, čili, luk i svježi korijander ili peršin. Dodajte avokado i povežite sve sastojke u kremasti umak. Po želji možete dodati i malo maslinova ulja.
U drugoj posudi pomiješajte brašno, papar, kajenski papar i malo soli, pa u tu mješavinu uvaljajte piletinu. Pržite je u ulju od tri do četiri minute sa svake strane. Ocijedite na papirnatim ubrusima. Tortilje lagano zagrijte na tavi, premažite ih umakom od avokada, dodajte piletinu i pospite kukuruzom. Dodajte sezonsko povrće po želji i poslužite toplo.