Moguće je napraviti puno ukusnih jela u malo vremena. Ovi lagani recepti se mogu spremiti bilo kad i bilo gdje. Isprobajte ih i oduševite sve goste za svojim stolom
Odlična i jednostavna jela sa samo tri sastojka: Od piletine za ručak do brownieja za desert
1. Hrskava piletina s lukom
Sastojci: 167 g zdrobljenog prženog luka, 1 jaje i 454 g pilećih prsa bez kože i kostiju
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. Zatim u plitku zdjelu stavite zdrobljeni luk, a jaje ulijte u drugu posudu. Umočite piletinu u jaje, a zatim protisnite zgnječeni luk. Stavite piletinu na lim za pečenje. Pecite piletinu dok sredina ne postane ružičasta.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
2. Jednostavna pečena piletina
Sastojci: 1 isprano pile, 1 prepolovljen limun, sol
Priprema: Zagrijte pećnicu na 230°C. Stavite piletinu u posudu i ubacite polovice limuna u unutrašnjost te pospite sol preko vanjske strane piletine. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat. Pustite piletinu da odstoji 15 minuta prije rezanja.
3. Pečeni "odresci" od cvjetače
Sastojci: 1 glavica cvjetače, 2 žličice maslinovog ulja, sol i mljeveni crni papar
Priprema: Zagrijte pećnicu na 230°C. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Cvjetaču stavite na dasku s peteljkom prema gore, okomito narežite na 4 djela. Na lim posložite odreske. Odreske pokapati maslinovim uljem te ih posolite i popaprite. Pecite u zagrijanoj pećnici 20 minuta, okrenite lopaticom i nastavite peći dok ne omekšaju u sredini i potamne po rubovima.
4. Brownie s lješnjacima
Sastojci: 370 g čokoladnog namaza od lješnjaka, 2 jaja, 65 g brašna
Priprema: Zagrijte pećnicu na 175°C. U velikoj zdjeli pomiješajte sastojke. Smjesu prelijte u četvrtastu posudu. Pecite 15 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta, zatim izrežite na kvadrate.
5. Teriyaki piletina
Sastojci: 910 g narezanih pilećih bataka bez kože i kostiju, 240 ml soja umaka, 110 g smeđeg šećera
Priprema: Zagrijte veću tavu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu i pržite dok ne porumeni s obje strane. Dodajte sojin umak i smeđi šećer i miješajte, a zatim pustite da zavrije. Kuhajte dok umak ne prekrije piletinu.
6. Brokula s češnjakom i sirom
Sastojci: 3 brokule, 175 g naribanog sira, 3 češnja češnjaka, sol i papar
Priprema: Zagrijte pećnicu na 190°C. Raširite brokulu u veću posudu. Pomiješajte češnjak i sir u drugoj posudi. Ravnomjerno pospite sir preko brokule i začinite. Pecite 25 minuta.
7. Smoothie od banane i zobi
Sastojci: 50 g zobenih pahuljica, 1 banana, 240 ml mlijeka
Priprema: Dodajte zob u blender i usitnite. Zatim dodajte bananu i mlijeko i dobro promiješajte. Ulijte u čašu i poslužite.
8. Banana muffini od čokolade i borovnice
Sastojci: 9 banana, 360 g maslaca od oraha, 60 g kakaa u prahu, 150 g borovnice
Priprema: Zagrijte pećnicu na 180°C. U zdjeli zgnječite banane. Dodajte maslac od oraha i miksajte dok se ne pomiješa. Podijelite smjesu u dvije zdjele. Dodajte kakao prah u jednu zdjelu, a borovnice u drugu zdjelu i dobro promiješajte. Dodajte smjese u kalup za muffine. Pecite 18-20 minuta.
9. Losos preliven s čilijem
Sastojci: 115 g lososa, 130 g čili umaka, 25 g nasjeckanog mladog luka
Priprema: Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjeli pomiješajte losos, čili umak i mladi luk. Filete stavite u posudu obloženu papirom. Prelijte ostatke umaka na vrh lososa. Pecite 12-15 minuta.
10. Kruh 'oblak'
Sastojci: 3 jaja, 1 g vinskog kamena, 3 žličice krem ​​sira ili grčkog jogurta
Priprema: Zagrijte pećnicu na 150°C. Odvojite jaja u dvije posude. Bjelanjcima dodajte vinski kamen i izmiješajte. Dodajte krem ​​sir ili jogurt u žumanjke i pomiješajte dok se ne sjedini. Umiješajte polovicu bjelanjaka u žumanjke dok se ne sjedine. Dodajte ostatak. Lim za pečenje obložite papirom za pečenje i rasporedite 6 dijela smjese. Pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi najmanje 1 sat.
EVO LIJEKA ZA DOSADU! POGLEDAJTE MARATON 'TKO MI BOLJE KUHA?':