U blender s češnjakom dodajte kuhanu blitvu, 1/2 žličice soli, limunov sok i 1/4 šalice vode od kuhanja tjestenine. Blendajte dok umak ne postane gladak, dodajte vode od kuhanja
Odličan ručak: Napravite slasne penne s umakom od blitve
Priprema ovog obroka će trajati oko pola sata, a od količine sastojaka najede se cijela četveročlana obitelj.
Sastojci:
560 g blitve, četvrtina šalice maslinova ulja, tri češnja češnjaka, četvrt žličice crvene paprike, pola žličice krupne soli, 340 g tjestenine, dvije žlice soka od limuna, parmezan
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Priprema:
Operite blitvu. Nožem uklonite stabljiku s listova. Veće komade lista narežite poprečno na manje komade. U tavi na srednjoj vatri zagrijte maslinovo ulje. Dodajte zdrobljeni češnjak i pržite dok ne postane blago smeđ. Dodajte crvenu papriku i nastavite pržiti 2-3 minute. Češnjak, ulje i papriku prebacite u blender.
U lonac ste pritom stavili vodu da zakipi, posolite je i uronite pripremljene listove blitve. Kuhajte dok ne omekšaju. Ostavite vodu u loncu za kuhanje tjestenine, poslije sačuvajte jednu šalicu vode. U blender s češnjakom dodajte kuhanu blitvu, 1/2 žličice soli, limunov sok i 1/4 šalice vode od kuhanja tjestenine. Blendajte dok umak ne postane gladak, dodajte vode od kuhanja. U lonac s tjesteninom dodajte umak i parmezan.