Zamrznuto šumsko voće, poput borovnica, u posljednje je vrijeme u trgovinama izuzetno poskupjelo, a ako sami kupite svježe voće te ga potom zamrznete, uštedjet ćete mnogo novaca
Od rajčica napravite umake, a od zamrznutog voća pekmeze
Skuhajte rajčice i od njih napravite ukusan sok, a ako vam se ne da kuhati paradajz i flaširati ga, možete ga samo zamrznuti pa ga imate tijekom cijele zime za mnoge dodatke jelima ili pripremu šalše ili raznih umaka.
POGLEDAJTE VIDEO: Najzdravije namirnice
Pokretanje videa...
Isto je i s paprikama, koje možete samo zamrznuti i poslije dodavati jelima ili je možete ispeći pa je imate poslije za ukusnu salatu, a ako imate volje i želje, možete sami napraviti ajvar. Osim što je ukusniji i pravi domaći, bez dodatnih koncentrata, ujedno je jeftiniji od kupovnog, pa tako stvarate dodatne uštede.
Isto vrijedi i za namirnice poput voća. Primjerice, zamrznuto šumsko voće, poput borovnica, u posljednje je vrijeme u trgovinama izuzetno poskupjelo, a ako sami uberete ili kupite svježe voće na tržnicama ili u trgovinama te ga potom zamrznete, uštedjet ćete mnogo novca. Isto vrijedi i za, primjerice, šljive.
Zamrznute šljive poslije tijekom godine možete koristiti za knedle ili kolače. Isto tako, ako imate volje, možete raditi i domaće pekmeze te džemove, kako od šljiva tako i od marelica, krušaka, jabuka...