Ako ste ljubitelj limunade, ali želite nešto novo, iskoristite sezonu jagoda i ubacite je sa šećerom u blender. Osvježavajući okus dat će joj i listovi metvice ili bosiljka
Novu čar limunadi osigurat će svježe jagode, menta ili đumbir
Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Jaja na oko su vam dosadila? Pokušajte ih ispeći kao tortu
Jagode su savršen partner limunadi. Izmiješajte ih sa šećerom u sjeckalici, a zatim dodajte limunov sok i vodu. Idealan omjer je 8-10 svježih jagoda na sok jednog limuna. Isto tako možete pripremiti i limunadu aromatiziranu svježim borovnicama ili zrelim breskvama. Izmiksanu lubenicu također možete kombinirati s limunadom, koja će biti osobito ukusna ako je zasladite medom. Ako ste ljubitelj egzotike, možete pripremiti i limunadu s krastavcima.
POGLEDAJTE VIDEO: Moćni limun - odličan za imunitet
Pokretanje videa...
Dva krastavca izmiksajte i ako želite bistro piće, ostavite da se procijedi kroz gazu. Zatim dodajte sok jednog limuna. Imate li neprskanih limuna, u piće možete naribati i malo korice. Smeta li vam to što šećer padne na dno, zagrijte šećer i vodu u maloj posudi da se šećer potpuno rastopi. Ohladite. Iscijedite limune pa dodajte hladnu vodu i šećerni sirup. Tako će se šećer savršeno rasporediti. Okus limunade slaže se i s gotovo svim alkoholnim pićima, pa je možete kombinirati sa svime, od piva i vina do žestokih pića.
CRVENA LIMUNADA
Čašu limunova soka pomiješajte sa čašom soka od brusnice, dodajte četiri čaše vode i šećera po želji. Ostavite u hladnjaku jedan sat da se ohladi. Ovo piće možete ukrasiti kriškama limuna ili kockama leda koje ste zamrznuli s brusnicama.
ZAČINJENA LIMUNADA
Vrlo osvježavajuću limunadu možete pripremiti od svježe metvice. Namačite je u limunovu soku pola sata ili dulje, a zatim dodajte vodu. Možete upotrijebiti i estragon, bosiljak ili majčinu dušicu. Bilje prethodno zgnječite da bude aromatičnije.
ĐUMBIROVA LIMUNADA
Ogulite komad đumbira dug tri centimetra i narežite ga za kriške. Stavite ga u posudu sa čašom vode i dvije žlice šećera. Zagrijavajte da se šećer otopi i da đumbir pusti aromu. Dodajte čašu limonova soka i, ako ste punoljetni, malo ruma.
Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Jaja na oko su vam dosadila? Pokušajte ih ispeći kao tortu
POGLEDAJTE NOVI SERIJAL S DEANOM KOTIGOM: