Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Novogodišnja gozba: Stubička pisanica nadjevena šljivama

Novogodišnja gozba: Stubička pisanica nadjevena šljivama
4

Očišćeni svinjski file puni se suhim šljivama prema stubičkoj recepturi staroj oko 500 godina, a detaljni postupak pokazat će kuharica Jadranka Stefanović Cazin

Priprema:

Očišćeni svinjski file probodite po dužini kuhačom te formirajte “džep”.Napunite ga cijelog sa suhim šljivama i stavite na zagrijani maslac.File pržite na jačoj vatri dok ne porumeni sa svih strana. 

U međuvremenu ga posolite i popaprite.Kada se dovoljno ispekao sa svih strana, ulijte šljivovicu i flambirajte. Tavu odmah poklopite kako bi ugušili plamen (budite oprezni) i nakon minutu-dvije otklopite, ulijte povrtni temeljac i ubacite suhe šljive te ponovno poklopite.

Nakon 10 minuta uz povremeno dolijevanje temeljca, (pazite da file ne bude na suhom) file odložite na tanjur.Umaku koji je ostao u tavi dodajte maslac i promiješajte (ugasite vatru). Komade filea servirajte uz široke rezance i prelijte umakom.

Dobar tek i sretna Nova godina!

Ovaj recept pripremljen je u suradnji s Kuhari.com, a ovdje možete pronaći sve potrebne sastojke. Još ideja za kuhanje pogledajte u našem blagdanskom specijalu ili video-receptima.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4