Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Novi trend bojenja kose inspiriran je dlakom mačaka

Novi trend bojenja kose inspiriran je dlakom mačaka

Ako doma imate mačku, možda je baš njena dlaka zaludila žene diljem svijeta na TikToku. U pitanju je 'calico kosa' inspirirana krznom istoimenih mačaka

VIDEO

Najnoviji hit je "calico hair", inspiriran bojama krzna calico mačaka. Ovaj trend spaja tri prepoznatljive boje: crnu ili smeđu, plavu i bakrenu ili crvenu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Hrvatski frizeri spremni su za Svjetsko prvenstvo u Parizu 00:55

Dlaka kao mačkina

Calico hair ime duguje šarenim calico mačkama, čije krzno kombinira različite boje. Baš kao te mačke, i ovaj trend donosi bogatu paletu boja, a mnogi korisnici TikToka prihvaćaju ideju višebojnih pramenova. Trend ne mora striktno slijediti određeni uzorak; umjesto toga, on nudi kreativnu slobodu kombiniranja tamnih tonova s ​​toplim nijansama, što rezultira unikatnim izgledom.

Poanta je prošarana kosa, a neki čak jednu polovicu kose bojaju u svjetlije, a drugu u tamnije, ili gornji dio glave ostavljaju jednobojnim dok je ispod kosa prošarana kad ju otkriju.

Evo što frizeri ne bi radili svojoj kosi, a mnogi to rade kod kuće
Evo što frizeri ne bi radili svojoj kosi, a mnogi to rade kod kuće

Jedan od viralnih primjera ovog trenda dolazi od TikTok korisnice @lov3h8, koja je u video montaži pokazala niz frizura, ističući kako različite frizure mogu drastično promijeniti izgled osobe. Ovaj koncept podsjeća na popularnu teoriju među TikTokerima da promjena frizure može posve transformirati nečiji izgled, što potvrđuju brojni komentari ispod videa.

Fenomen "teorije kose"

Iako "teorija kose" nije znanstveno potkrijepljena, Gen-Z korisnici TikToka oduševljeno je prihvaćaju. Poanta je jednostavna: promijenite način na koji oblikujete kosu i odmah ćete izgledati drugačije ili, prema mnogima, ljepše.

- Kažeš mi da sve što trebam učiniti je promijeniti razdjeljak i odmah ću biti ljepša - pita se jedna korisnica, dok druga potvrđuje da je "teorija itekako stvarna".

Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana
Postojana frizura: 7 top savjeta za kosu tijekom vlažnih dana

Još jedan video korisnice @__bysole prikupio je gotovo četiri milijuna pregleda, a u njemu ona ponosno pokazuje svoj novi calico izgled, izazvavši brojne reakcije.

- Nikada nisam vidio calico kosu!! Imam smeđu kosu, a sada želim mačje pramenove - komentirao je jedan korisnik. 

Evo zašto vam sada pojačano ispada kosa, i stres je faktor...
Evo zašto vam sada pojačano ispada kosa, i stres je faktor...

Ovaj trend otvara vrata raznolikim i maštovitim pristupima bojama kose, a uz to donosi zabavu i hrabrost u eksperimentiranju s izgledom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Kako rade trgovine u nedjelju
DETALJAN POPIS

Kako rade trgovine u nedjelju

Trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini, a trgovine i šoping centri sami biraju koje će to nedjelje biti. Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom pogledajte u našem detaljnom vodiču

Riješite kviz! Najbržih 100 osvaja mjesečni PLUS+ pristup!
ZGRABI DIGITALNU PRETPLATU

Riješite kviz! Najbržih 100 osvaja mjesečni PLUS+ pristup!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja. Prvih 100 koji ga riješe klikom na link nakon zadnjeg pitanja dobijaju besplatan mjesečni pristup PLUS+ sadržaju 24sata