U zagrebačkom Sigetu, gdje je odrastao Johnny Štulić, otvoren je street food restoran Fun Bobby. Navala je velika jer je bilo oko 14 sati kad su oni već gotovo sve prodali
Novi street food restoran: Iz zvučnika Azra, iz kuhinje Azija
Malo ste zakasnili, velika je gužva bila, većinu smo prodali. Možda vam ipak uspijemo nešto složiti, rekao nam je u startu Marjan Tipurić, vlasnik “Fun Bobbyja”. U zagrebačkom naselju Siget otvorili su novi street food.
Navala je, očito, velika. Jer bilo je oko 14 sati kad su oni već gotovo sve prodali. Kišovit i tmuran dan nakon te informacije postao je još tmurniji. Dali su si truda i za probu napravili dva jela, ramen rolice i okonomiyaki. Imaju objekt samo za pripremu hrane, no ljubaznošću vlasnika susjednog kafića ipak smo sjeli za stol...
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
- Sve radimo sami. Kod ramen rolica imamo domaću govedinu, noodlese radimo sami, kao i rolice od jaja. Umaci koji idu unutra su naši. Ma da znamo proizvesti sol, i ona bi naših ruku djelo bilo - objasnio je Ivan Uglik, Tipurićev kompanjon.
Rolice su hrskave, govedina mekana i ukusna, a sve skupa, s nekoliko umaka, sočno. I, naravno, bilo je malo ljutkasto. Sljedeći je na red došao okonomiyaki. Imaju i vege verziju, no “sigurnije” nam je s mesnom. Izgleda dojmljivo. Na dnu je slana japanska palačinka sa zeljem, onda dolazi piletina sa žara, pa noodlesi zapačeni sa sirom, mladi luk, razni umaci i na vrhu meko pečeno jaje.
- To je tradicionalno japansko jelo, a ovo naše je ‘hiroshima stil’. Mi ga radimo s vratinom i piletinom. I da, jako je zasitno - dodao je Uglik.
Nakon toga je, zapravo, uslijedilo olakšanje što više nije bilo jela za kušati jer nakon noodlesa, mesa, sira i jaja u istoj kombinaciji teško je još poslije jesti.
U četvrtak smo došli ranije. U blizini smo već čuli kako iz njihova zvučnika trešti Azra i “Odlazak u noć”. U daljini smo vidjeli i neboder u kojem je odrastao Johhny Štulić. Nismo bili nadobudni kao prvi put da ćemo isprobati sva jela. Katsu chiketina i Japanski gulaš hot pot bili su naš izbor. Otkošteni i marinirani pileći zabatak dolazi u hambi pecivu, a sve naravno “natovare” umacima i salatama.
- Marinada je jaka te se sjajno slaže s pecivom i umacima - priča Uglik, dok mu je ispred radnje sve veći red. Japanski gulaš je jelo “na žlicu”, sa sporo kuhanom govedinom, noodlesima, umacima...
- Zbog te govedine sam došao u šest ujutro i počeo pripremu. Ona se kuha satima pa moramo rano početi - rekao je Uglik. Zadovoljni su kako im ide posao, no žude za većim prostorom, gdje bi čovjek mogao sjesti i pojesti njihove azijske specijalitete.
- Godinama sam radio u restoranima sa sličnom hranom pa sam počeo nešto slično kuhati sam, ali malo mijenjati i dodavati nešto svoje. Mislim da su ljudi zadovoljni jer posla ima sve više - rekao je Tipurić i pojačao Azru...
POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:
Pokretanje videa...