U subotnjem broju magazina za uživanje u hrani donosimo 16 vrhunskih recepata za slasnu piletinu, tople zimske salate, ukusne krumpire... i još mnogo toga
Nove zvijezde Skuhatćute su piletina, krumpir i tople salate
Slasna piletina nudi bezbrojne mogućnosti pripreme, a za vas smo u ovom broju Skuhatćute izdvojili 16 maštovitih, jednostavnih i supersočnih recepata – od paprikaša do aromatičnih pečenja za cijelu obitelj. Kušajte i piletinu pečenu u mlijeku, najbolji spoj hrskavosti i kremastog umaka savršenog za posluživanje s pečenim povrćem ili rižom.
Zvijezde subotnjeg izdanja su i krumpiri. Istražili smo tajne i trikove pripreme u zemljama diljem svijeta i odabrali najbolje. Hasselback, ili harmonika-krumpiri kako se ovdje nazivaju, ponos su švedskih domaćica. Pune se slaninom, sirom ili šunkom, a osobito su efektni posluže li se kao predjelo. U Peruu od pirea rade jestiva remek-djela. Miješaju ga s ljutim papričicama i češnjakom, razvaljaju poput tijesta te nadijevaju i motaju u roladu. Zatim režu na ploške i poslužuju.
Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka jesti zdravije u tome mogu pomoći tople zimske salate. Sezonska cikla i kiseli kupus u kombinaciji s ječmom, heljdom ili kvinojom i mirisnim preljevom od začinskog bilja lako postaju glavni obrok. Osobito ako ubacite i kockice sira, poprženog kruha ili pečenog mesa.
Novi broj potražite na kioscima u subotu 11. siječnja uz 24sata za 1,99 kuna.