Brend Argeta svake godine predstavlja ograničenu seriju novog okusa, a ove godine u suradnji s chefom Jurom Tomićem odlučili su se za jedan posve poseban sastojak - gostoprimstvo
Nova pašteta Argete Exclusive je teleća s crnom trubom, a kreirao ju je chef Jure Tomić
Argeta Exclusive, prestižna linija brenda Argeta, svake godine predstavlja ograničenu seriju novog okusa koja oduševljava ljubitelje vrhunskog kulinarstva. Na 15-godišnjem putu, Argeti Exclusive do sada se pridružilo 11 iznimnih regionalnih chefova, a na jučerašnjem događaju Argeta Exclusive u Posavskom muzeju Brežice, gosti su upoznali najnovijeg, dvanaestog člana ove ekskluzivne obitelji. To je Jure Tomič iz Oštarije Debeluh, koji je u suradnji s Argetom Exclusive kreirao novi okus ovog omiljenog mesnog namaza, priopćeno je. Nova pašteta je teleća s crnom trubom i cvijetom komorača.
POGLDAJTE VIDEO: Ovo je sedam namirnica koje će vas ujutro razbuditi bolje od kave
Pokretanje videa...
Argeta Exclusive već 15 godina slijedi svoju misiju približavanja vrhunskog kulinarstva široj javnosti i demokratizacije uživanja u posebnim okusima visoke kuhinje. I to joj zasigurno uspijeva jer je posljednjih godina, zajedno s imenima poput Luke Košira, Gregora i Davida Vračka, Nine Čarman, Igora Jagodica i Filipa Matjaža, visoko kulinarstvo približila svima koji cijene kvalitetu i znaju uživati u posebnim gurmanskim kreacijama.
Novi omiljeni sastojak - gostoprimstvo
Jure Tomič, majstor gostoprimstva koji je ove godine dao svoj pečat prestižnoj liniji ovih iznimnih namaza, okupio je goste u predivnom ambijentu svog rodnog kraja, u Brežicama. U svojoj Oštariji Debeluh, Tomič domaće i strane goste svakim jelom pretvara u prijatelje, budući da svaki tanjur upotpunjuje važnim, a danas često zaboravljenim sastojkom – gostoprimstvom.
- “Danas gosti od restorana očekuju više od same dobre hrane. Očekuju doživljaj i gostoprimstvo, koje obuhvaća male i velike geste kojima možemo osigurati da se gosti osjećaju sigurno, prihvaćeno, cijenjeno, a prije svega dobrodošlo i željeno, rekao je chef Jure Tomič o svom omiljenom sastojku. Kao vrhunski domaćin, Jure Tomič voli popričati s gostima, nazdraviti, sjesti za stol i tako goste pretvoriti u prijatelje koji se rado vraćaju u Oštariju Debeluh.
- Ponekad se dogodi da provodim više vremena među ljudima u blagovaonici nego u kuhinji, našalio se. U želji da gostoprimstvo postane obavezan sastojak sa kojim se znaju poslužiti i domaćini u vlastitim domovima, Argeta Exclusive je u suradnji s chefom Juretom Tomičem kreirala virtualni tečaj gostoprimstva i priručnik za umjetnost gostoprimstva.