Čokolada uklanja mrtve stanice, sprječava gubitak vlage i pospješuje obnovu kože što je čini idealnom za suhu i nadraženu kožu, a osim toga čisti i mrlje te akne
Njega po mjeri čokoljubaca uz slatki piling, balzam i masku
Osim što čuva zdravlje srca i mozga, čokolada je pravi melem za kožu. Ova omiljena poslastica, točnije njezin glavni sastojak kakao, čisti kožu, pospješuje njezinu obnovu i sprječava gubitak vlage pa je možete iskoristiti za piling, masku ili balzam. Idealna je za njegu ispucale, nadražene i suhe kožu, a osim bora briše mrlje i akne te potiče stvaranje kolagena.
Piling za tijelo
Sastojci: 1/4 šalice šećera, 1/4 šalice bademovog ulja, 2 žličice kakaa u prahu ili naribane čokolade
Priprema: Pomiješajte sve sastojke i spremite u posudicu s poklopcem. Nakon tuširanja, mješavinu umasirajte kružnim pokretima i isperite nakon 10 minuta. Šećer će ukloniti mrtve stanice kože, bademovo ulje će je nahraniti, a kakao će spriječiti isušivanje.
Maska za lice od čokolade i lavande
Sastojci: 2 žličice mljevene kave, 2 žličice kakaa u prahu ili naribane čokolade, 3 kapljice eteričnog ulja od lavande, 4 žličice mlijeka
Priprema: Izmiješajte sve sastojke u pastu i nanesite na lice i vrat, ali izbjegavajte područje oko očiju. Ostavite masku da djeluje 20 minuta, pa potom isperite mlakom vodom. Kofein iz kave uklanja odumrle stanice i ima učinak zatezanja, lavanda djeluje umirujuće, a mlijeko i kakao hidratiziraju te vraćaju prirodnu pH ravnotežu.
Balzam za usne od čokolade i naranče
Sastojci: 1/2 žličice kakao maslaca, 1/2 žličice kokosovog ulja, 1/2 naribane tamne čokolade, 1-2 kapljice eteričnog ulja od naranče
Priprema: Pomiješajte sastojke i zagrijte 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac ne otopi. Mješavinu ulijte u posudicu i ostavite da se ohladi. Čokolada je idealna za ispucale usne jer briše mrtve stanice kože, a istovremeno hidratizira i potiče obnovu stanica.
Maslaca za masažu od čokolade i metvice
Sastojci: 1 žličica pčelinjeg voska, 1/4 šalice kakao maslaca, 1 žličica naribane tamne čokolade, 12 žličice bademovog ulja, 1 žličica ulja sezama, 4 kapljice eteričnog ulja od metvice
Priprema: Stavite sve sastojke u posudu i zagrijte 30 sekundi u mikrovalnoj pećnici na srednje jakoj temperaturi sve dok se maslac, pčelinji vosak i čokolada ne otope. Mješavinu stavite u posudu i kružnim pokretima umasirajte u kožu.
Metvica će potaknuti cirkulaciju, a samim time i obnovu kože, dok će joj sezamovo i bademovo ulje vratiti potrebnu vlagu. Čokolada će pomoći u hidratizaciji i zatezanju kože.