Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Nepoznata žitarica: Sirak se jede kao slatka kaša ili prilog

Nepoznata žitarica: Sirak se jede kao slatka kaša ili prilog
2

Sirak tek treba dobiti svojih pet minuta slave, jer još uvijek malo tko za njega zna. Može se jesti kao slani prilog ili slatka kaša, a u njemu nema glutena

Postoji tridesetak vrsta biljke sirak koja se smatra petom najzastupljenijom žitaricom u svijetu. Ima vrlo blag orašast okus, bez glutena je, a kuha se u cjelovitom obliku, kao slatka kaša ili slani prilog umjesto riže ili kvinoje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Jaja 01:11

Ako planirate kuhati sirak, namočite zrna večer prije kako bi se omekšala, a vi si skratili vrijeme kuhanja.

storyeditor/2024-04-12/41918639_l_normal_none.jpg

Sirak pomiješajte s vodom u omjeru 1:3 i kuhajte 45 minuta. 

Možete ga i dodati na tavu na zagrijano ulje, sirak će početi pucati poput kokica!

Odlična za dijabetičare: Kvinoja je puna vitamina i zdravih masti
Odlična za dijabetičare: Kvinoja je puna vitamina i zdravih masti

100 grama sirka ima 315 kalorija, a odličan je izvor vlakana, antioksidansa i pun je minerala poput magnezija, kalija, fosfora, željeza i cinka. Bogat je i vitaminom B kompleks.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0