Recept za ovu voćnu tortu sastoji se od samih zdravih sastojaka pa je, prema tomu, odličan izbor za one koji se žele zasladiti, a paze na prehranu ili su na dijeti
RECEPT
Neobična torta od borovnica i banana ukusna je i bez šećera
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 2 jaja
- 2/3 šalice ulja
- 2/3 šalice mlijeka
- 1 šalica brašna bez glutena
- 1 šalica borovnica
- 1/2 šalice tamne čokolade više od 70 % kakaa (narezane na kockice)
- 2 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
Još zanimljivih slanih i slatkih delicija pronađite na gastroblogu Foodiona ili Facebook stranici.
Barbara Črgar
Priprema:
Upalite pećnicu na 175 °C. Odvojite žumanjke i bjelanjke u dvije zdjele. Bjelanjke malo posolite i istucite u čvrsti snjeg. U žumanjke dodajte ulje, mlijeko i 2 banane koje ste prethodno zgnječili vilicom.
Sve promiješajte i postupno dodajte prosijano brašno bez glutena (možete raditi i s pšeničnim brašnom), kakao i prašak za pecivo. U smjesu u nekoliko navrata dodajte izmiksane bjelanjke i lagano promiješajte pjenjačom.
Na kraju dodajte tamnu čokoladu nasjeckanu na kockice i borovnice, te pažljivo promiješajte pjenjačom. Smjesu prelijte u kalup za torte s papirom za pečenje i pecite u pećnici oko 60 minuta.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku