Tikvice su bogate vitaminima i beta karotenom, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost
Nemate vremena za kuhanje? Onda je dan idealan za tikvice
Tikvice su podatne za pripremanje raznih jela - od krem juha, polpeta, pa do zapečenih "lađica. Mogu se spremati kao glavno jelo, ali ako vam tu ipak nedostaje komad mesa, dobro se slažu i s mesom i s ribom. Idealna su kombinacija s rajčicama i maslinovim uljem, a bogate su vlaknima i vitaminima.
Obiluju i beta karotenom te vitaminom C, a tijelo opskrbljuju i magnezijem i kalijem. Zbog visokog udjela vode, imaju gotovo zanemarivu kalorijsku vrijednost.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
'Tikvice-lađice' sa šunkom i sirom
Sastojci:
- 4 tikvice
- 1 kg rajčica
- 1 crveni luk
- 2 češnja luka
- 1 žlica šećera
- 1 žlica kopra
- 100 g šunke
- 100 g sira po želji
- pola vezice peršina
- maslinovo ulje
- sol, bosiljak
Priprema:
Tikvice narežite po dužini i žlicom ih izdubite. Premažite ih maslinovim uljem i stavite u već nauljenu vatrostalnu posudu. Pecite 30-ak minuta na 220 stupnjeva.
U međuvremenu na maslinovu ulju prodinstajte crveni luk, a potom na komadiće isjeckajte rajčicu, koju ćete po želji začiniti.
Kada je gotovo, dodati kopar, bijeli luk i peršin. Tikvice izvadite pa stavljate sloj punjenja, sloj šunke, sira pa opet sloj punjenja. Zapecite još 15-ak minuta.
GAZE DRUGE DA BI USPJELI: Ovo je najzločestiji horoskopski znak